Blog artikel

Afgelopen weekend hebben we de klok een uur teruggezet. Het is alsof we een uurtje terug in de tijd zijn gegaan. De donkere tijd is begonnen.

Het is de tijd van Samhain, één van de acht jaarfeesten in het Keltische jaarwiel. Vanuit de Keltische stroming begint het nieuwe jaar op dit moment. Samhain is het feest van de laatste oogst. In deze periode is de laag tussen de zichtbare wereld en de onzichtbare wereld op z’n dunst. De sluier van de tijd wordt opgelicht. Een tijd om stil te staan bij hen die ons pad creëerden vòòr ons en ons voorgingen in het Aardse bestaan, onze voorouders.

Wanneer wordt het gevierd

Velen vieren het feest ook volgens onze huidige kalender namelijk rondom 1 november. Wijzelf vieren het op het moment van de volle maan, zoals het volgens ons bedoeld is. In het christendom wordt het de tijd van Allerzielen en Allerheiligen genoemd. Samhain is echter een voorchristelijk feest. Het is een magische en bijzondere tijd.

Tijd voor jezelf

De donkere tijd leent zich bij uitstek om afscheid te nemen van het oude en ons hart opnieuw te openen voor het nieuwe. Je ziet het ook in de natuur. De bomen laten in de herfst hun bladeren vallen en nemen zo afscheid van het oude om weer ruimte te maken voor het nieuwe dat straks in de lente zal ontluiken. Neem daarom in de donkerte eens de tijd voor jezelf, om los te laten en kom op adem na een lange vurige zomer. Het is een periode die ons uitnodigt om naar binnen te keren, om stil te staan en op onderzoek te gaan in onszelf, onszelf vragen te stellen en diep van binnen antwoorden te krijgen. En juist ook simpel een moment te genieten van een kopje thee en een goed boek. Tijd voor reflectie dus.

Hoe dan?

Wat bieden wij om je 1-op-1 op jouw weg naar ‘binnen’ te ondersteunen? Denk bijvoorbeeld aan een Reis naar de Bronnen in mooie natuur, een ontspannende Sound Healing of Privé Klanklessen in Stemgebruik, Native American flute of op Didgeridoo.

Samen beleven

Daarnaast is de donkere tijd ook een tijd voor kwalitatief samenzijn. Kom bijvoorbeeld naar één van onze Dreamflow Concerten, een beleving die je uitnodigt om naar binnen te keren bij jezelf, het is een meditatieve reis die je met een groep en toch individueel maakt. Of stap de bossen eens in met ons, we organiseren ook in de wintertijd mooie bostochten die je kunnen inspireren en voor nieuwe inzichten kunnen zorgen.

We ontmoeten je graag, zeker ook in de donkere tijd.

Kijk in onze  kalender voor de actuele data van onze activiteiten.