Over
Het is er al

Klank, Muziek & Natuurlijke Levenskunst

HET IS ER AL brengt op unieke wijze het universele samen met de elementen van de aarde. Wij bieden volop gelegenheid om weer in contact te komen met de essentie van het zijn. Onze samenleving is ingewikkeld geworden. Stil staan en luisteren naar jezelf is een vergeten maar oh zo belangrijke levenskunst! Mensen houden zich dagelijks bezig met verplichtingen en hebben vaak veel haast. Ook is er heel veel afleiding. Internet, smartphones, apps en social media zijn ons leven binnengedrongen en niet meer weg te denken. Op die manier brandt je innerlijke vuur op aan bijzaken die je leven niet zullen verrijken en jou als persoon niet gelukkiger of intelligenter zullen maken. Maar er is ook goed nieuws…

Je zielsbestemming is er al. Je authentieke zelf is er al en is nooit weggeweest. Je ware bestemming ligt in jouw essentie besloten en wacht erop om geactiveerd te worden. Het enige wat je hoeft te weten is wat werkelijk van waarde voor je is en wat niet. Het enige wat je hoeft te doen is opnieuw aandachtig zijn en te voelen. Op zich is het heel eenvoudig maar soms heb je er even wat begeleiding en handige tools bij nodig omdat je niet alles alleen kunt en hoeft te doen.

Wij bieden je de gelegenheid om stil te staan bij de natuurlijke eenheid van het leven zelf, deze bestaat uit energie en vibraties. Je leert om hiermee in contact te komen en deze verbinding positief in te zetten voor jezelf en je directe omgeving. In verbinding met de natuur en door middel van muziek, meditatie, ritueel, creatie en dialoog leer je nieuwe dingen. Of juist hele oude dingen die je misschien onderweg vergeten bent in de overvloed van informatie.

“Bij ons is iedereen welkom, of je nou vastgelopen bent, jezelf beter wilt leren kennen, muziek en klanken in je zelf wilt ontdekken of bewust met ons in de natuur wilt zijn. Bij ons ben je daar helemaal vrij in. Je kunt meedoen in groepsverband, in 1-op-1 sessies maar ook als vriendengroep, professioneel team of sportteam.”

Wil je weten wat wij voor jou persoonlijk, in groepsverband of voor je team kunnen betekenen? Bekijk dan onze activiteiten, onze evenementen en blijf via onze nieuwsbrief op de hoogte van ons actuele aanbod. Het hele jaar door organiseren wij zelf en in samenwerking met anderen bijzondere evenementen, ook op diverse locaties door heel Nederland.

Meer over Bianca

De natuur als oneindige bron van inspiratie

Ik volg al zo’n 10 jaar het Pad van de Druïde en dit pad voelt mijn hele leven al als het ware pad. Als creatieve ziel en gepassioneerd persoon ga ik op zo’n natuurlijk mogelijke manier door het leven. Ik leef met de natuur als mijn grootste inspiratiebron en leraar. Toen ik het Pad van de Druïde ontdekte kwam ik thuis bij mijzelf, ik had mijn tribe gevonden. In deze stroming ontdekte ik wat ik diep van binnen allang wist en voelde, ik mocht het mij weer herinneren. Het leren en herinneren blijft, ik denk dat we dat ons leven lang blijven doen, mits we open blijven staan voor het leven.

Het Keltische jaarwiel met haar 8 ijkpunten zijn dus een hele grote inspiratiebron voor mij. Seizoensgebonden rituelen, hoe klein en eenvoudig ook, geven betekenis aan het leven en verbinden mij met het grote geheel. Zo binnen zo buiten. Ik heb een grote liefde voor de natuur, haar cycli en creativiteit en om dit te koppelen aan ons innerlijke groeiproces, hoe natuurlijk wil je het hebben? De natuur is onze grote leermeester.

Een stukje uit mijn persoonlijke leven

 

Ik ben opgegroeid dicht bij de natuur, gedeeltelijk in een klein dorpje in het zuiden van ons land en gedeeltelijk op de Veluwe, en daar woon ik nog steeds met heel veel plezier. Ik was als kind ook altijd al buiten te vinden, onder de bomen of in de hutten die ik bouwde. In de natuur ben ik nog steeds heel graag en vaak te vinden. Daarnaast speelt voeding (in de vele vormen die er zijn) muziek, rituelen en klank een belangrijke rol in mijn leven. Ik vind het ook heel bijzonder dat ik samen met Menno klankconcerten mag geven, we brengen zo natuur, klank en ritueel samen.

Voordat ik in 2009 voor mijzelf begon, stond mijn leven in het teken van leidinggeven bij grootwinkelbedrijven. Ik gaf daar teveel weg van mijzelf. Totdat mijn lichaam duidelijk aangaf, ho stop… zo kunnen we niet verder gaan. Daarna kwam ik door anders te kiezen en mijn leefstijl te veranderen weer terug bij mijn natuur, godzijdank!

Ik ben creatief, spiritueel, down-to-earth en praktisch, maar ook hooggevoelig. Het één kan niet zonder het ander, zo boven zo beneden. We mogen het hier doen. Als je niet geaard bent krijgt je spiritualiteit geen voeten aan de grond. Daarom geef ik aandacht aan zowel het aardse als het hemelse, samen zijn ze goud waard…

Meer over Menno

Met klank en muziek schep ik de nieuwe werkelijkheid

De klank van de Didgeridoo heeft begin jaren ’90 in mij iets wakker gemaakt en aangewakkerd. Sindsdien ben ik bewust van het grote potentieel en de schoonheid van dit bijzondere instrument. Ik heb geleerd hoe je op elk moment van de dag met muziek en klank een subtiele kracht met groot potentieel kunt aanwakkeren! Eenmaal (opnieuw) in verbinding met de subtiele en altijd oorspronkelijke kracht die alles nieuw maakt, openbaren zich nieuwe mogelijkheden.

Onderweg kwamen er meer bijzondere en waardevolle instrumenten op mijn pad. Nu help ik anderen de verbinding met deze subtiele kracht opnieuw te vinden in zichzelf. Didgeridoo, Mongoolse Keelzang, Mondharp, Klankschalen, Native American Flute, Fujara en meer zijn instrumenten waarmee ik dagelijks de passie, de innerlijke rust, de verbinding, de inspiratie en het inzicht vind en verspreid. Het is dan ook speciaal, bijzonder en ik ben dankbaar dat ik samen met Bianca prachtige concerten kan geven waarin muziek, klank, natuur, ritueel en aandacht voor het onnoembare bij elkaar komen.

Inspirerend lesgeven

Ook het lesgeven in het intuïtief bespelen van muziek- en klank instrumenten (en stemgebruik) is een grote passie van mij. Dit lesgeven en hoe ik dat graag doe, gaan over echte verbinding maken met je instrument en je muziek maken vanuit je gevoel, je hart. Dit doe ik zowel voor groepen als in privéles setting. De uitwisselingen die plaatsvinden in deze lessen beschouw ik als zeer waardevol en dragen bij aan het vergroten van bewustzijn. Niet alleen bewustzijn op klank en muziek en het gebruik hiervan, maar zeker ook bewustzijn en inzicht in het leven en de dynamiek hiervan. Het leven is holistisch en verdieping op welk gebied dan ook heeft een brede uitwerking op diverse vlakken in het leven, geheel volgens de holistische principes.