Blog artikel

Winterse ‘Rustpunt in een drukke maand’…

by | dec 10, 2017 | Natuurbeleving, Viering, Yurt | 1 comment

Gisteren, op 9 december, hebben we de activiteit ‘Rustpunt in een drukke maand’ beleefd en Koning Winter was duidelijk ook van de partij. We begonnen de activiteit met een prachtige wandeling langs de ruïne van De Nijenbeek, op Landgoed de Poll in de uiterwaarden van de IJssel. Tijdens deze wandeling blééf het maar sneeuwen waardoor we allemaal een soort van wandelende sneeuwmannen en vrouwen werden. De raven, een paar prachtige reeën, de ooievaar en ook de buizerd vergezelden ons op onze tocht. Wat een sprookjesachtig gebied is het daar toch, de natuur spreekt er en is op een prachtige manier in diversiteit te beleven…

Na de wandeling reden we achter elkaar aan naar onze Ger in Klarenbeek voor een warm samenzijn. Lekker opdrogen en warm worden bij de houtkachel, tijd voor kruidenthee, biologische pompoensoep, biologische pannenkoeken gebakken boven het open vuur, een lichtritueel uitgevoerd in een spiraalvorm met de intentie ‘waar laat jij je licht op schijnen?’ Verder was er ruimte voor eigen creatieve inbreng. Diverse deelnemers hebben hieraan gehoor gegeven door invulling te geven in de vorm van verhalen, een magisch ritueel met een geleide meditatie, didgeridoo-spel en het gezamenlijk zingen van een mantra. Uiteraard hebben we zelf ook een mooi stuk intuïtief gespeelde muziek ten gehore gebracht in de vorm van boventoonzang en keelzang, kaval en shrutibox.

Steeds opnieuw is het wonderlijk hoe een groep samenkomt en wat voor mooie verbinding daar dan uit ontstaat. Met dankbaarheid en veel plezier kijken wij terug op dit heerlijke samenzijn.

Menno & Bianca