Blog artikel

Herfstequinox

by | sep 23, 2018 | Cirkel, Natuurbeleving, Uncategorized, Viering | 1 comment

Vandaag is de Herfstequinox en zijn de dag en de nacht even lang, de natuur maakt wederom haar balans op net als in de lente, de tegenoverliggende kant van het jaarwiel genaamd de Lente-equinox. Hoe zit dat met jou? Voelt alles in balans? Als je voldoende loslaat, kun je weer nieuwe creaties maken in je leven, zo ontstaat er weer ruimte in je zijn,  je natuur. Als je dat niet doet wordt het vol, voller, volst en kan er niets meer gecreëerd worden en ontstaat er chaos. Waarom denk je dat de bomen hun blaadjes loslaten in de herfst? De Herfstequinox, is een zonnefeest en wordt Alban Elfed genoemd binnen de stroom van de Druïden, een andere naam voor dit feest is Mabon. Alban Elfed vindt plaats op 22 of 23 september.

 

Zonsondergang op het gehooide land met een grote hooirol op de voorgrond.

Vanaf de herfstequinox zijn we op pad door de donkere helft

Dit jaar vind de Herfstequinox dus plaats op 23 september. De herfst doet haar intrede en dat is dan ook meteen merkbaar aan de wind, de koude en de regen van dit weekend! Nu is het moment dat we naar de donkere helft van het jaar bewegen. We begonnen tijdens Lughnasadh met de eerste oogst, nu is de tijd dat de natuur zich voorbereidt op een nieuwe cyclus. De vervulling, de oogst vindt plaats, de vervulling na de verwachting van de zaden die in de lente zijn gezaaid. Nu vallen de nieuwe zaden op de zachte aarde en genieten haar bescherming om de winter door te komen zo dat het leven weer door kan gaan in de volgende cirkel van creatie, het volgende groeiseizoen. Op het jaarwiel is de Herfstequinox geplaatst op het westen, de richting van de ondergaande zon, in de cirkel van ons leven is het de tijd van de beginnende ouderdom, de avond valt.

Geniet van je oogst! Appeloogst, liggend in het gras tussen de herfstbladeren.

Geniet van je oogst

We kijken terug op wat we bereikt hebben in deze periode, de tijd van inkeer komt er immers weer aan. We kunnen nu gaan genieten van de vruchten van ons leven en van ons jaar, hoe oud we ook zijn. Geniet van de magische herfst, maak bijvoorbeeld eens een heerlijke vroege ochtend wandeling, ruik de geuren van de aarde, adem ze in, geniet van de kleuren die nu aan het ontstaan zijn en observeer de prachtige spinnenwebben in de ochtend mist. Hoe ziet jouw levensweb er eigenlijk uit? Laat de natuur je inspiratiebron (weer) zijn. Geniet van je behaalde oogst, ook je geestelijke oogst en wees dankbaar voor dat wat is.

Wil je graag meer aandacht geven aan jouw natuurlijke ritme en jouw verbinding met de natuur? Lees meer op deze pagina.

Geniet van de prachtige, inspirerende herfst lieve mensen!