Boventoonzang en Mongoolse Keelzang

Lessenaanbod

“Een krachtige tool om je expressie mogelijkheden te vergroten. Authentiek, energiek, natuurlijk jezelf zijn vanuit klankspel en lichaamsbewustzijn.”

Cursussen, Workshops en Privélessen

Op deze pagina tonen we momenteel alleen het lessenaanbod wat loopt of nog moet starten. Heb je andere wensen? Neem dan contact met ons op: menno@hetiseral.nl.

Het lessenaanbod Mongoolse Keelzang & Boventoonzang is zowel te volgen als losse workshop en cursussen maar ook als aaneengesloten traject. Als je het aaneengesloten traject in z’n geheel volgt krijg je daarmee de gelegenheid om jezelf grondig te ontwikkelen in de Mongoolse zangstijlen. Het aanleren en ontwikkelen van Hőőmii vraagt, zoals ook andere vaardigheden, om de nodige ‘vlieguren’. Menno weet uit eigen ervaring dat het ontzettend leuk, fijn en goed voor je fysiek is om hőőmii te leren zingen en dit ook grondig te ontwikkelen. Daarnaast geeft het ook nog eens een waardevolle verdieping in je persoonlijke ontwikkeling. Deze elementen zijn dan ook steeds terug te vinden in de keel- en boventoon-zanglessen die hij geeft.

Instromen als absolute beginner kan in de workshop en in de eerste les van de cursus. Heb je ervaring en beheers je al aardig wat basistechnieken van de keelzang en/of boventoonzang, dan kan je ook nog later instromen, bijvoorbeeld in de eerste les van de Verdiepingscursus.

Hőőmii (Mongoolse Keelzang) en Boventoonzang

Verdiepingscursus

Verdiep je, na het leren van de grondbeginselen van de Boventoonzang- en Hőőmii-stijlen van de voorgaande cursus verder in de speciale meerlagige, multidimensionale zangkunst. Vanwege het niveau van deze cursus is het van belang dat je wel een basis hebt ontwikkeld. Maar het maakt niet uit of je jezelf de basis hebt aangeleerd of deze bij Menno of elders hebt geleerd. We geven aandacht aan de verdere ontwikkeling van het zingen in de verschillende stijlen, aan het gebruik van ritme, aan uitgangspunten bij vrije compositie en improvisatie, aan samenzang, aan het combineren van je stem met instrumenten en meer… De Verdiepingscursus bestaat uit vijf lessen van drie uur.

Wanneer: Op de zaterdagen 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december 2023, en 13 januari 2024.
Tijden: Steeds van 14:00 uur tot ±17:00 uur.
Waar: Bij Aventurijn, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland.
Kosten: €290,- incl. oefenhandleiding (als je die nog niet hebt).
Korting: Heb je meegedaan aan één van de recente Cursussen Hőőmii (Mongoolse Keelzang) en Boventoonzang die in 2023 zijn gestart? Dan krijg je 10% doorstroomkorting op jouw ticket voor de Verdiepingscursus. (Stuur een mailtje en ontvang jouw persoonlijke kortingscode.)
Waar: Bij Aventurijn, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland.
Tickets: Zijn hier te koop max. 13 deelnemers.
De verdiepingscursus gaat door bij minimaal 5 deelnemers.
Contact: menno@hetiseral.nl of telefonisch 
bij Menno 06 21573105.

Privélessen

op afspraak

Wist je dat het niet uitmaakt hoeveel zangervaring je hebt? De Keel- & Boventoon-zangstijlen die Menno aanbiedt in zijn lessen zijn zo anders dan andere zangstijlen dat je ze eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken. Het is heilzaam en harmoniserend om er mee aan de gang te gaan en kan je nieuwe inzichten geven. Om met behulp van de aanreikingen die Menno je doet jouw eigen stem verder te ontdekken en te ontwikkelen is een mooi en nuttig avontuur binnen jezelf.

Waar: Bij Aventurijn, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland.
Tiijdsduur: De eerste les duurt anderhalf uur, eventuele opvolgende lessen plannen we in overleg.
Kosten: Een losse privéles is €60,- per uur, bij andere tijdsduur is de prijs naar rato.
  Een losse 2-persoons les is samen €90,- per uur, bij andere tijdsduur is de prijs naar rato.
  Een losse 3-persoons les is samen €150,- per uur, bij andere tijdsduur is de prijs naar rato.
  Inclusief kruidenthee en wat lekkers erbij.
Contact: menno@hetiseral.nl of 06 21573105.