Keelzang (Hőőmii) & Boventoonzang

“Een krachtige tool om je expressie mogelijkheden te vergroten. Authentiek, energiek, natuurlijk jezelf zijn vanuit klankspel en lichaamsbewustzijn.”

Multi dimensionaal zingen

Hőőmii, wat Mongools is voor keelzang, is een verzameling zangstijlen uit de bijzondere sjamanistische/boeddhistische culturen van de Mongoolse en Tuvaanse steppebewoners. Wanneer je hőőmii zingt breng je solo twee of meer tonen tegelijk ten gehore. Wonderlijk en betoverend!

Bij het beoefenen van keelzang worden uit het ‘normale’ stemgeluid, door middel van verschillende technieken de boventonen of juist de ondertonen versterkt. Het gevolg is een magische zangstemklank die weet te verwonderen. In de klanken van hőőmii ligt een diepe connectie met de natuur verscholen. Je hoeft geen zangervaring te hebben, het enige wat het van je vraagt is om je open te stellen voor een nieuwe ervaring. Het is verbazingwekkend hoe diep je in de klank van je eigen stem kunt gaan en wat je daarin kunt ‘sound shapen’.

Menno weet uit eigen ervaring dat het ontzettend leuk is, fijn is en goed voor je fysiek is om hőőmii te leren zingen en dit ook de ruimte, de tijd en de aandacht te geven die het nodig heeft om het te ontwikkelen. Daarnaast geeft het je ook nog eens verdieping in je persoonlijke ontwikkeling, wat natuurlijk van onschatbare waarde is. Deze elementen zijn dan ook steeds terug te vinden in de keel- en boventoon-zanglessen die hij geeft.

Wil je meer weten over het aanbod cursussen, workshops en privélessen? Klik dan hieronder.