Blog artikel

Innerlijke Balans – Eer de Mabon

by | sep 20, 2019 | Jaarfeest, Jaarwiel, Leven met de Seizoenen, Magie, Natuurlijke cyclus, Uncategorized | 0 comments

De Mabon, De Herfstequinox, of Alban Elfed allemaal namen voor één en hetzelfde ijkpunt van het jaar. De Mabon is één van de 4 zonnefeesten op het jaarwiel. De natuur maakt haar balans op. Het is voor ons ook een tijd om de balans op te maken. Wat ging er goed de afgelopen tijd en pluk je nu de vruchten van? Wees dankbaar voor de oogst, de oogst bevat altijd weer het zaad van morgen, een cirkel die altijd maar doorgaat….

Wat niet heeft gewerkt laat je liefdevol los. Er is altijd overvloed, daar kun je op vertrouwen. Dit is ook een mooie tijd om je overvloed te delen, geef ‘gewoon’ eens wat weg. Zo kreeg ik van de week een Moederdrum op mijn pad. Ik was er stil van en oh zo dankbaar. Deze Moederdrum wordt later verweven in mijn en onze activiteiten. Zo zie je maar weer, overvloed deel je! Wat je immers deelt vermenigvuldigt zich. De herfst equinox vindt plaats rond de 21ste september. Dit jaar is dat op 23 september, dit schommelt, het stamt namelijk uit de natuurlijke cyclus en niet uit onze huidige kalender.

 

Ik heb zeven magische manieren voor je om de Mabon te eren…

🍇 Creëer je altaar of maak een mooie herfsttafel, met herfstbloemen, druiven, vlierbessen, lijsterbessen, noten, pompoenen enz.

🔥 Spreek je dankbaarheid uit, voer bijvoorbeeld je eigen herfstritueel uit bij een mooi buitenvuur.

🎃 Vier de overvloed, vier t’ leven! Eet herfstig bijv. een vega stoofpotje, maïskolven op ‘t vuur, of verrukkelijke pompoensoep.

🍂 Mediteer op dat wat je los wilt laten.

🕸 Maak een herfstwandeling in de natuur, bijvoorbeeld in de ochtend gehuld in mist.

🍎Geniet van de magische herfst en al haar overvloed die ze met ons deelt.

⚖ Kom in balans.

 

🍂 Creëer ruimte voor nieuwe avonturen in je leven. 🍂

Met magische herfstgroet, Bianca 🌸