Blog artikel

Het pad naar jouw natuur

 

In ons huidige bestaan overprikkelen wij onze hersenen met een overvloed aan input en het alsmaar moeten nemen van beslissingen. Dit gebeurt dag in dag uit en het blijft maar door gaan. Het is dan ook niet gek dat er in de huidige tijd zoveel mensen overspannen en ziek zijn. Al met al is het een onnatuurlijk bestaan geworden wat we leiden en wij mensen kunnen dat eigenlijk allemaal niet aan. Het is dan ook de hoogste tijd om het anders te gaan doen. En dat kan…

Geef je lichaam en geest op gepaste tijden de rust en aandacht die ze nodig hebben. Blijf je tijd niet invullen met prikkels, meer prikkels en nog meer prikkels. Stap eens naar buiten, al is het maar even. Voel de aarde, observeer de bomen, haal eens wat dieper adem. Zo maak je contact met je hele wezen en kun je weer verder. Als een emmer vol is is die echt vol en wordt pas weer leeg als jij er wat uithaalt. Dat is met ons mensen ook zo, als het genoeg is dan is het genoeg. Jezelf constant blijven overprikkelen is niet natuurlijk en zal je uiteindelijk volledig uitputten. Het is slim om dat niet te laten gebeuren en andere keuzes te maken voordat er schade van komt. Zorg goed voor jezelf en je welzijn en volg het pad naar jouw natuur. In de natuur kun je je verstand weer tot rust brengen en kom je tot zuivere reflectie. Zo laad je weer helemaal op en kun je het dagelijks leven veel beter aan.

Heel jezelf

Het leven zelf zit vol ups en downs. Wie of waar je ook bent, wat je ook doet, in een mensenleven zijn er altijd momenten waarop het even, of misschien wel een wat langere periode, niet lekker gaat. Kun je dan nog dankbaarheid voor het leven voelen en denken in mogelijkheden? Of neemt de pijn en de (ongewilde) ervaring je zo in beslag dat er geen uitweg lijkt te zijn? Hoe pak jij jezelf weer op? Hoe heel jij jezelf weer als je uit balans bent en pijn ervaart? En geef je jezelf genoeg tijd om geheeld en vol nieuwe energie weer verder te gaan? Of is het voor jou heel snel weer tijd om verder te gaan en stop jij jezelf vrijwel meteen weer vol met prikkels?

Er is een deel in jou dat zich heel erg thuis voelt in de natuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je in de natuur bent, je hersenen anders gaan functioneren. De natuur maakt je rustiger, stabieler, wijzer en je stressniveau neemt af of alle stress verdwijnt zelfs helemaal uit je systeem. Al met al is in de natuur zijn een weldaad voor je gezondheid en je welzijn. Overprikkeling is dat zeker niet, dat werkt tegenovergesteld.

Jouw natuurlijke zelf

Je lichaam pikt veel nuttige informatie op wanneer je in de natuur bent waardoor je immuunsysteem een natuurlijke ‘boost’ krijgt en je zelfhelende vermogen weer beter werkt. In de natuur ontstaan de mooiste inzichten, inzichten die je bewust maken van de mogelijkheden die er altijd al waren maar zich vaak net buiten het veld van jouw aandacht bevonden… Je ego is er goed in om je (onbedoeld) te laten verdwalen, zodat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wees de bewuste bestuurder van je eigen leven en verbind je met het natuurlijke ritme. Als je jezelf niet steeds laat overprikkelen zie je door de bomen het bos weer.

 

Het pad naar jouw natuur, in contact met jouw natuurlijke kracht!

 

Meer over Natuur Coaching.