Blog artikel

Alles is er al…

Lekker veel buiten zijn in ons eigen landje, het is zomer. “Wat is het hier mooi!” hoor ik een voorbijganger op de fiets zeggen. Ja dit is je eigen land en juist nu ervaar je hoe mooi je eigen land van heel dichtbij kan zijn. Iedere crisis heeft zo haar eigen voordelen, altijd! Als je in Nederland blijft kun je pas echt ervaren hoe wonderschoon het om je heen is, wat er hier allemaal gebeurt en welke bomen er nou eigenlijk allemaal om je heen staan en hoe hun energie voelt. De zomer heeft een naar buiten gerichte energie en het element vuur is het sterkst aanwezig in dit seizoen. Het is het seizoen van het groenste blad. De meest prachtige bloemen en kruiden, stralen ons tegemoet, ze verspreiden hun overheerlijke geuren en laten ons ware schoonheid zien in oneindig veel vormen en kleuren. Het is als een medicijn, zo helend kan de natuur nou zijn en daarvoor hoef je niet ver te reizen, juist niet. De natuur praat met je… Als je stil bent kun je haar ook horen.

Pluk de dagen, de kruiden & de bloemen

Als je nu al die heerlijke kruiden oogst en ze droogt, kun je er in de winter ook van genieten. Het zijn kruiden zoals rozemarijn, tijm, lavas, brandnetel, citroenverbena, frambozenblad enz. die jou met al hun zonnekracht in gezondheid de winter door helpen. De natuur deelt graag haar overvloed met ons! Wel moeten wij mensen haar daarvoor de ruimte geven.

Nog even en het eerste oogstfeest kom er alweer aan. Het is het feest van Lugh, Lugh is de Keltische Zonnegod. Dit feest staat voor de vruchtbaarheid en de overvloed die moeder aarde ons schenkt. Op 1 augustus wordt deze vruchtbaarheid en overvloed gevierd en dan begin alweer heel stilletjes de herfst. Hoe vier jij de oogst, de vruchtbaarheid die de natuur jou schenkt? Sta je er wel eens bij stil, hoeveel er eigenlijk allemaal is voor ons?

 

De zon maakt de dagen stralend mooi

De langste dag is alweer achter de rug, na de 22ste juni gaan we alweer heel langzaam merken dat de dagen korter worden. Merk jij het ook al? De zon heerst echter nog steeds over de dagen en maakt ze stralend mooi. De bomen zijn op hun volst en sommigen zoals de vlier, de braam en de hondsroos bloeien zelfs voor de tweede keer, wat een kracht, wat een vuur energie! Iedere tak zingt van leven en de volwassen bladeren wedijveren met elkaar om het krachtige licht van de zon, die in zijn optimale positie boven hen staat, op te vangen. De bladeren fluisteren naar elkaar in briesjes wind. Zij delen de overvloedige energie van dit seizoen. Tijd om onze eigen overvloed ook te delen! Ik merk vooral deze lente en het begin van deze zomer, dat de natuur gewoon doorgaat, sterker nog, de natuur straalt, is sereen en de vogels zingen intens en vol vreugde. De hele natuur komt intenser binnen en angst vervaagt, mits je je op jezelf en de natuur blijft focussen. Ik voel een diep contact met onze natuur vooral in deze bijzondere tijd waar we samen in zitten.

 

 

 

 

 

 

Leef en werk met het Keltisch Wiel & de seizoenen

Wil je ook meer met het Keltische Wiel en de Seizoenen verbonden zijn? Je leven meer in ritme brengen met de natuur? Het Keltische Wiel wordt ook wel het jaarwiel of het wiel van de seizoenen genoemd. Blijf op de hoogte van het natuurlijke ritme en abonneer je op onze nieuwsbrief (links-onderaan op deze pagina).

Warme zomergroet, Bianca