Blog artikel

Dreamconcert Summerschool Oegstgeest

by | aug 12, 2015 | Activiteit voor kinderen, Creativiteit, Intuïtieve klank, Klankconcert, Workshop | 0 comments

Wat een geschenk was dat, afgelopen maandag 10 augustus in de Montessori school in Oegstgeest. Allemaal kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die een hele week Summer School hebben. Een week lang ondergedompeld in Engelse taal en bewustzijn prikkelende programma onderdelen, waaronder ons Droomconcert.

De Summerschool vindt twee keer in twee opeenvolgende weken plaats. In deze twee weken hebben wij de opdracht om voor de deelnemende kids twee keer een droomconcert te geven… Afgelopen maandag was de eerste keer en dat was bijzonder. De handjes en voetjes gingen omhoog als we langs kwamen met belletjes. Er was veel nieuwsgierigheid en een aantal kinderen vertelde op de hoogte te zijn van wat meditatie is, ze gingen er al mooi voor zitten…

We hebben de lengte van het Droomconcert wat ingekort, daar de aandacht van de kinderen niet zolang vastgehouden kan worden als bij volwassen. Na het Droomconcert mochten ze allemaal, als ze dat wilden, enkelen van onze muziek instrumenten uitproberen. Tja, dat was natuurlijk geweldig voor ze. Wat een dankbaarheid viel er van die mooie stralende gezichten af te lezen. Vooral de sjamanen drum en de didgeridoo waren erg in trek maar op de Chinese gong ging het ook lekker… Een meisje van een jaar of tien vroeg aan ons “Is dit jullie hobby, of is dit jullie werk?” Waarop Bianca zei “Voor ons is het dat allebei. Menno en ik hebben een aantal jaren geleden besloten ons hart te volgen, en als ik jou was zou ik dat ook doen.”. Ze was blij verrast dat werken ook leuk kan zijn!

Maandag 17 augustus zijn we er opnieuw bij. En we hebben er nu al weer ontzettend veel zin in.