Blog artikel

Vlierbloesem, recept & ritueel

by | jun 10, 2015 | Creativiteit, Natuurbeleving, Natuurlijke geur | 0 comments

De Vlier is in volle bloei, ik werk graag met de vlier. De vlier is verbonden aan het sprookje van Vrouw Holle, lees het sprookje nog maar eens en haal de essentie eruit van incarnatie en ook om gerechtigheid een plek te geven. De vlier laat je ook zien dat je met positiviteit veel verder komt dan met negativiteit. Ze verbind je met je kern. Hoe pak jij de dingen aan die het leven je laat zien? Hoe kijk je naar alle uitdagingen die het leven je schenkt, blijf je schoppen als iets niet loopt zoals jij dat wil? Of kun je deze uitdagingen omarmen en er wat van leren?
Hieronder heb ik een mooi ritueel staan om jezelf ook eens af te stemmen op, en te verbinden met de vlier en haar krachten.
En ook een heerlijk recept van de bloesem die nu zo prachtig bloeit, geniet van de vlier en haar magische krachten.

Het Ritueel, de Afstemming:

De Vlier nodigt je uit om je te verbinden met jouw kern, in het centrum van jouw stilte. Midden onderin de vlierstruik zie je een donker gat, een lege ruimte waar geen blad groeit en waar het lekker warm is. Je gaat hier zitten en stelt jezelf voor aan de Vlier. Hier op deze bijzondere plek bevindt zich de drempel tussen jouw dagbewustzijn en jouw onderbewustzijn, het schaduwrijk. Deze drempel wordt bewaakt door Vrouw Holle. De Vlier kan je innerlijke groei versterken, hij helpt je bij het opheffen van emotionele blokkades. Vraag aan de Vlier of hij je kan helpen om je angsten weg te nemen en je de dingen helder te laten aanschouwen. Vraag het en laat haar helende krachten stromen. Stel je open voor het antwoord en het zal je getoond worden. Neem datgene wat getoond wordt tot je. Zie je angsten onder ogen, laat de schaduw die er nu is, gewoon zijn, zonder oordeel… Drink van de Vlierbloesem limonade en geniet van het leven!

Inspiratiebron: In het licht van de Maan, Kruidenwijsheid en mijzelf.

Vlierbloesem Limonade:

Je vult een afsluitbare of goed afdekbare kan met water en doet daar een stuk of vier a vijf bloemschermen in en een handje vol rozijntjes, naar behoefte takjes van de citroenmelisse en wat takjes kruizemunt en of munt. Dan het liefst een nachtje laten staan. En vooral niet zeven dan heb je af en toe zo’n prachtig bloemetje in je mond, daar wordt je toch blij van en zo verbindt je je nog sterker met de vlier. Maar bovenal… gebruik hier biologische producten voor.

Proost, op ‘t Leven.

Met magische groet, Bianca