Blog artikel

Vandaag (20 maart) wordt op ons Noordelijk halfrond, door Moeder Natuur de lente ingeluid.

De ooievaar

De ooievaar, het dier dat symbool staat voor het nieuwe begin! Heb jij het begroetingsritueel van deze prachtige dieren wel eens gezien en vooral gehoord? Prachtig en betoverend… Vanmorgen werdt ik wakker van het klepperen, want hier verderop (waar we tijdelijk wonen aan de IJssel) is een nest, meteen kreeg ik inspiratie voor dit blogartikel.

Als ooievaars elkaar begroeten doen ze dat al klepperend. Dit begroetingsritueel wordt vooral ook gebruikt om de band tussen de twee ooievaars te verstevigen. Ooievaars zijn heel trouwe partners die in principe elkaar hun leven lang trouw blijven. Op het nest wordt het begroetingsritueel verder uitgebreid met prachtige bewegingen. Ten slotte komen ze heel dicht bij elkaar met hun snavels om elkaar hun genegenheid te tonen. Zo mooi om te zien hoe teder die grote vogels met elkaar omgaan. Wat een prachtig voorbeeld voor ons ook. Als de ooievaars vliegen, maken ze hier een spel van in de lucht, ze dansen en zweven op de thermiek. Een wonderlijk schouwspel.

Laat de ooievaar  een voorbeeld voor ons zijn van spelen en blij zijn. Dat de ooievaar symbool staat voor het nieuwe begin geldt niet alleen voor de geboorte van een mensenkind, maar ook voor de geboorte van nieuwe creaties in jezelf. Geef je creaties de ruimte om geboren te worden, maak ze manifest! Ondanks dat je misschien in deze aparte tijd beperkt lijkt te worden. Misschien is dit juist wel de tijd om dit te doorbreken en nou eens echt voor jezelf te gaan. Datgene te doen waarvoor je hier bent!

Kwetsbaar en pril is al het nieuwe

Kwetsbaar laat de natuur zich zien en ontstaan er weer allemaal nieuwe ideeën, dromen en creaties. Ook die hebben, net als de blaadjes aan de bomen, eerst nog wat bescherming nodig. Na de stille zuiverende winter komt er ruimte voor de lente met haar frisse vruchtbare energie. En dan straks, als de groenexplosie komt, laat het leven zich weer volop zien. Zo gaat dat ook met onze ideeën, dromen en wensen. Stapje voor stapje mogen die tot volle wasdom komen. Eerst kwetsbaar en pril, dan in volle glorie. Het prille leven of ideeën die niet voldoende levensvatbaar zijn sterven af. Die voorzien dan meteen ook weer in een rijke voeding voor Moeder Natuur.

De Lente Equinox is een wedergeboorte van het leven en geeft vertrouwen en kracht voor het nieuwe seizoen. Vier het leven, vier de lente! Waar je ook staat op dit moment.

Affirmatie

Ik vier de kracht van het licht en stel mij open voor al het nieuwe. Vandaag is een nieuwe dag, een nieuwe start, vol vertrouwen volg ik mijn pad en laat ik mijn licht stralen.