Blog artikel

De Cyclus van de Bloedmaan of Offermaan

by | nov 23, 2014 | Cirkel, Natuurbeleving, Viering, Yurt | 0 comments

Gisteren, op 22 november is de cyclus van de Bloedmaan/ Offermaan begonnen, om precies te zijn om 13:32 uur was het nieuwe maan.

Op 6 december is de volle maan van deze cyclus.
Dit is tevens de laatste Vollemaan van 2014!
Vier je dit mee?

Het zit besloten in de energie om eens stil te staan bij jezelf, de natuur komt nu ook langzaamaan tot stilstand.  De natuur keert zich nu steeds verder terug in zichzelf. Als ze dit niet zou doen dan zou ze het niet tot aan de lente redden. Laat dit nu voor jou ook een tijd  zijn om je te richten op je binnenwereld. Neem meer rust om opgedane kennis om te zetten naar wijsheid.

De Bloedmaan of Offermaan staat o.a. voor offeren. Van oudsher is de decembermaand ook een maand om elkaar iets te geven en dan heb ik het niet over meer, meer en nog meer, maar juist over het geven  vanuit het hart, daar draait alles om. Wat geef jij liefdevol door? Ik wil daarom iedereen vragen om op deze laatste vollemaan avond van 2014 een offer mee te nemen, iets wat jij graag wilt geven aan één van de andere deelnemers. Dat kan van alles zijn, iets van jou, waar jij klaar mee bent, wat je doorgeeft om verder te reizen in de wereld. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan: een mooi kristal, een mooi boek, een ketting, een tekening of beeldje of een ander kunst voorwerp, een kelk (overvloed), iets wat jij hebt gemaakt, een muziek instrumentje of noem het maar op… Je kunt hierbij je creativiteit volop laten stromen.

Doordat je iets wat van jou is doorgeeft wordt jouw energie gedeeld en ontstaat er meer ruimte in jezelf. Ruimte om het zaad van morgen te laten groeien. De diepte van de aarde zal het beschermen en koesteren, totdat het lente is. Dan zal het naar buiten treden en stapje voor stapje groeien richting volle wasdom.

Op de Vollemaan Cirkel werken we ook met Maan Orakel kaarten, meditatie, visualisaties en/of een ritueel. Je bent van harte welkom in de Cirkel van de yurt!