4luik banner

Mongoolse nomadententen

Verblijven in een yurt is zorgeloos wonen en zijn, voor even of misschien wel het hele jaar rond. Of de zon nou schijnt, of het nou regent of vriest, een yurt is comfortabel. In het hart van de yurt staat een houtkachel waarmee je de ronde ruimte aangenaam warm kunt stoken. Het gevoel van de Ger, zoals een Yurt in de Mongoolse taal eigenlijk heet, heeft ons jaren geleden gegrepen en sindsdien niet meer los gelaten. Als je een yurt binnen stapt kom je als vanzelf tot rust en voel je het effect van de ronde vorm. Je ervaart een oeroud gevoel en bent er meer in verbinding met de natuur. Tevens bevind zich in de yurt een veld van nulpunt energie zoals dat ook in een piramide voelbaar is.

Een Ger is een (semi-)nomaden tent uit Mongolië, met een zo’n 3000 jaar oude geschiedenis. Door z’n lange geschiedenis is de Ger ontwikkeld tot een fantastische woning met een hoog comfort in een extreem klimaat, die je in een uur of twee/drie kan opbouwen of afbreken. Al eeuwen lang, en nog steeds, is het dé woning van het Mongoolse volk. Een prachtig en praktisch houten framewerk met daar overheen diverse lagen; vilt, canvas, doek en band. Inmiddels is de Ger ook ontdekt door de rest van de wereld en wordt vaak ‘yurt’ genoemd.

Ger_Mongolian_yurt_

Wat wij op het gebied van Ger te bieden hebben:

  • Veel van onze activiteiten zoals persoonlijke sessies, privélessen, cursussen en workshops vinden plaats in onze Ger. Het is een genot om dit mee te beleven. Snuffel gerust rond op deze website om te ontdekken welke activiteiten wij organiseren.
  • Open Yurt. Als je graag meer wilt weten over Ger/yurts of graag eens wil ervaren hoe het is om in een yurt te zijn dan ben je, na inschrijving, welkom om onze Open Yurt te bezoeken. Kijk voor actuele data in onze evenementen agenda.

Wanneer je er over denkt om een yurt aan te schaffen, bijvoorbeeld om in te wonen of werken, of wanneer je een yurt wilt huren voor een festival of ander evenement, kijk dan op de website van Nooitmeerhaast.