Red Tail Hawk – G – Beaded Flute

 335,00

Red Tail Hawk Flute – “G” mineur – van aromatisch cederhout met bead work. Afmeting: 60 cm lang.

Uitverkocht

Artikelnummer: HSF-101-CB Categorie├źn: ,

Beschrijving

De High Spirits Beaded Flute series is een unieke combinatie van handgemaakt natuurlijk hout en delicaat ‘bead work’, typische Native American ambachtelijke kunst van heel fijn kralenwerk waarmee door de gebruikte patronen afbeeldingen worden weergegeven. Het lijkt op borduurwerk maar dan met hele kleine kraaltjes. De kleurrijke kralen inlay draagt bij aan het artistieke karakter en de sierlijkheid vormgeving van deze Native flute.

Handgemaakt van Amerikaans inheems aromatisch ceder, een zachthoutsoort. Het hout van deze fluit is behandeld met toxine-vrije oli├źn die het instrument een warme, resonerende volle klank geven.

De High Spirits Red Tail Hawk gestemd in G-mineur heeft een kalmerende, melodieuze klank. Beginnende fluitspelers voelen zich vaak aangetrokken tot deze fluit omdat deze een wat diepere klank heeft dan de in A-mineur gestemde Sparrow Hawk van High Spirits. De Red Tail Hawk flute is goed te combineren met een Contra Bass Flute in G en de Pocket Flute in G.

Het is een 6-hole flute (een 6-gaten fluit), het 3de gat van boven (beter bekend als het 6de gat) is afgedekt met een stukje geknoopt leer waardoor je de mogelijkheid hebt om het als een 5-hole flute of als een 6-hole flute te gebruiken. Je leert makkelijker op een 5-hole flute.

Deze fluit is 60 cm lang.

 

Extra informatie

Afmetingen 60 cm
Beaded series

Bead work: versierd met Native American kralen werk

Houtsoort(en) waarvan de fluit is gemaakt

Aromatisch ceder

Andere suggesties…