432 Hz EarthTone – F# – Aromatic Cedar

 295,00

 

EarthTone© Flute – “F#” mineur 432Hz stemming – van aromatisch cederhout. Afmeting: 60 cm lang.

Uitverkocht

Artikelnummer: HSF-E-105-C Categorieën: ,

Beschrijving

EarthTone© Flute – Gestemd in F#-mineur – 432Hz frequentie stemming

In de muziekwereld is er momenteel een tendens om instrumenten op een lagere geluidsfrequentie te stemmen. Tot voor kort was het de regel om op de meeste muziekinstrumenten de A-toon (van het middelste octaaf op de piano) zo te stemmen dat deze een frequentie van 440Hz ten gehore brengt (Hz = hertz = trillingen per seconde) . Dit is bekend als zijnde ‘concert stemming’ en werdt in het begin van de 20ste eeuw als standaard ingevoerd.

Deze houten fluit is ingelegd met regenboog maansteentjes, heeft een fetisch die de cirkel van het leven symboliseert en heeft een ingefreesd geometrisch patroon wat de 432Hz frequentie symboliseert.

Deze EarthTone© Flute is in F#-mineur gestemd en kan ook in de relatieve diatonische A-majeur stemming worden gespeeld.

Het is een 6-hole flute (een 6-gaten fluit), het 3de gat van boven (beter bekend als het 6de gat) is afgedekt met een stukje geknoopt leer waardoor je de mogelijkheid hebt om het als een 5-hole flute of als een 6-hole flute te gebruiken. Je leert makkelijker op een 5-hole flute.

De High Spirits – EarthTone© flutes heeft een A-toon die op de 432Hz frequentie is gestemd en alle andere toonhoogten zijn daar op afgestemd. Wanneer een op 432Hz gestemde fluit tegelijk met een op 440Hz gestemde fluit wordt bespeeld is het toonhoogteverschil subtiel. De 8Hz aan toonhoogteverschil is ogenschijnlijk van minimaal belang maar kan merkbaar anders zijn in de beleving van de muziek die we horen.

De term ‘good vibes’ is gehoord om de positieve ervaring ervan te beschrijven. Good vibes is jargon voor ‘goede trillingen’ of ‘positieve gevoelens’. Trillingen hebben grote invloed op ons en alle aspecten van de fysieke wereld om ons heen (en in ons) is één en al trilling. Wanneer we naar muziek of spraak luisteren heeft de intensiteit of juist de rust die er van uitgaat effect op wat we waarnemen of voelen. Agressieve muziek kan ons opwinden, een kalme stem kan ons kalmeren. Dit zijn allemaal aspecten van geluidstrillingen die zowel kunnen worden gemeten als gevisualiseerd.

Een instrument dat bekend staat als een CymaScope kan de fysieke geometrische patronen van een specifieke vibratie projecteren. Door het instrument te verbinden met een vat met vloeistof of een vast medium zoals zand op een plaat, zal de vibratie van een specifieke frequentie consistente unieke geometrische vormen creëren. Door op het internet naar “CymaScope 432Hz” te zoeken krijg je veel zoekresultaten waarin je kunt zien hoe het instrument de verschillende patronen creëert.

De claims en mogelijke voordelen van muziek op de 432Hz stemming kunnen niet allemaal wetenschappelijk worden aangetoond. Het advies is dan ook om vooral je persoonlijke voorkeur de beslissende factor te laten zijn in je keuze van stemming.

Deze fluit is 60 cm lang, en is het meest geschikt voor mensen mat gemiddelde tot wat grotere handen.

Extra informatie

Afmetingen 60 cm
Houtsoort(en) waarvan de fluit is gemaakt

Aromatisch ceder

Ingelegd met minerale steen

Maansteen ingelegd