Blog artikel

Verwelkom de lente in jezelf

by | mrt 25, 2018 | Uncategorized | 1 comment

Na een reeks Vrouwencirkels van hele dagen die van april 2016 tot januari 2018 heeft gelopen, heb ik besloten om de waardevolle vrouwen-samenkomst in verbinding in een andere vorm te gieten. Al sparrend met een dierbare vriendin werd het volgende idee geboren: Vrouwen in Verbinding, gericht op de seizoenen, de elementen, de windrichtingen en dus gericht op de cirkel van ‘t leven. De eerste middag zit er nu op, op 24 maart kort na de lente-equinox verwelkomden we de lente in onszelf, met een groep bijzondere, gevoelige, inspirerende, spirituele, wijze vrouwen  van allerlei verschillende leeftijden. Het was dan ook inderdaad een bijzondere middag, voedend, openhartig, liefdevol en een prachtige verbinding met elkaar en de elementen.

Met respect werden (levens)ervaringen gedeeld. Er was ruimte voor een lach en een traan en meteen al bij binnenkomst was er een diepe zielsverbinding. terwijl er vrouwen bij waren die elkaar nog nooit hadden ontmoet en die ook nog nooit in de Ger waren geweest. Dit te mogen ervaren maakt mij keer op keer zo dankbaar. We dronken samen bloementhee met heerlijke door mijzelf zelfgemaakte wortelcake. We voerden bij ‘t buitenvuur een verbindend ritueel uit waarin we één voor één een cirkel om het vuur maakten, ter bescherming van onze nieuwe wensen, dromen en/of creaties. We stonden stil bij de wensen die in ons hart besloten zitten. We zette ze kracht bij met het element vuur en teruggekomen in de Ger lieten we onze drums klinken voor onze mooie Aarde.

Wij zijn klaar voor de lente! Dankjewel bijzondere vrouw dat je erbij was! Misschien tot bij de zomereditie of misschien nog wel eerder? Op 22 april organiseer ik op de Internationale Dag van Moeder Aarde een mooie Magische Lente Bostocht, mooi voor zowel mannen als vrouwen. Op 17 juni verwelkomen we de zomer weer met elkaar en ook dat zal weer een heel fijne middag worden! Je kunt nog in de cirkel van de seizoenen stappen, dit kan trouwens altijd dat is het mooie van een cirkel, deze is rond en heeft geen begin en geen einde!

Kwetsbaar laat de natuur zich zien en bij ons mensen ontstaan weer nieuwe ideeën, wensen of creaties en ook die hebben eerst nog wat bescherming nodig, net als de blaadjes aan de bomen. Na de stille zuiverende winter komt er ruimte voor de energieke lente, vogels zingen hun hoogste lied, zijn druk met nestjes bouwen, de lammetjes zijn al op ontdekkingstocht en zo nog meer vrolijkheid om ons heen… En dan straks als de groenexplosie komt, laat alles zich volop zien aan de wereld om zich heen. Zo gaat dat ook met onze ideeën, onze dromen en wensen. Stapje voor stapje mag het tot volle wasdom komen, eerst kwetsbaar dan in volle glorie, of het sterft af dat zo ook weer een rijke voeding voor onze prachtige Moeder Aarde.

Nu is het tijd voor de heerlijke frisse lente… Geniet ervan!!

Ben jij ook zo verbonden met de seizoenen en wil je ze graag verwelkomen in verbinding met andere vrouwen? Kijk dan eens op deze pagina en vier de cirkel mee.