Blog artikel

Magische Pompoensoep

by | sep 13, 2015 | Uncategorized | 0 comments

Mijn Magische Pompoensoep

Ja… Het is er weer tijd voor!! Altijd als het herfst begint te worden, begint er wat te kriebelden in mij… Tijd voor magie, tijd voor de pompoenen!! Ik hou ervan en velen vroegen naar mijn recept, al eerder deelde ik het, maar hier komt ie nog eens een keertje. Ik moet je zeggen, koken is voor mij toveren en er zal nooit 1 soep hetzelfde smaken, al heb ik nu een richtlijn op papier gezet voor de heerlijke magische pompoensoep.
Hoeveelheden kan ik dan ook niet zo exact weergeven, dat doe ik allemaal op gevoel. Ik zal het een beetje proberen…
Wat je nodig hebt:
Zelf gebruik ik alles bio en deze Pompoensoep is afgestemd op gezondheid.

  • Een rode of een gewone ui bio (of meer als je meer soep maakt natuurlijk)
  • Verse gember en verse Kurkuma (bio) naar behoefte, zelf gebruik ik ongeveer een kleine wortel Kurkuma en een stukje van 2 a 3 cm gember*.
  • Kerrie poeder* (lekker veel, wat zal het zijn… 4 of 5 theelelpels?)
  • Komijn zaadjes* (ook 4 of 5 theelepels?)
  • Sesamzaadjes*, ook zoiets denk ik…
  • Keltisch zeezout (natuurlijk kan je ook ander zout gebruiken, maar hier zitten zoveel verschillende mineralen in, super product)
  • Bouillon blokje of twee, ligt aan de hoeveelheid zout die je gebruikt.
  • Een beetje chili peper als ie wat pittiger voor je mag zijn.
  • Twee of meer vuile penen gesneden in plakjes (gewassen:-)
  • Oranje of de groene Pompoen in blokjes gesneden met de schil.
  • Optioneel: Kokos schaafsel of kokos melk, klein blikje.
  • Verse peterselie of verse koriander voor de garnering.

Je begint met een beetje olie in de pan te doen hierin bak je even alle kruiden met een * een beetje aan.
Dan de uien erbij, even glazig bakken. Dan de wortels en de pompoen erbij, lekker even rondom aanbakken.
Zelf doe ik er dan 1 liter water bij, als het te dik wordt doe ik er later meer water bij (halve liter of zo) maar hou rekening met de kokosmelk, dan komt er immers ook weer meer vocht bij. Bouillon blokje en of het Keltisch zeezout erbij in doen, ff proeven na 10 minuten.

Check: Is het zout genoeg?
Mis ik nog iets in de ketel?
Dan doe je de kokosmelk erbij, zo trekt de smaak er lekker in.
Of je kiest Kokos schaafsel, die kun je eventueel even bakken en strooi je later in de kommen soep.
De soep lekker laten pruttelen totdat de wortel en de pompoen gaar zijn, dan met de staafmixer mixen.
Lekker ter garnering: verse peterselie of verse koriander.

Eet smakelijk!!!

Enne vergeet je eigen toverkunsten niet he?

copyright © 2015 Bianca Hulleman