Blog artikel

Het Pad van het Labyrint

by | okt 10, 2018 | Uncategorized | 0 comments

 

In onze vaak zeer drukke levens hebben steeds meer mensen juist behoefte aan rust, verstilling en ook meer zingeving in het leven. Ervaar de heiligheid en de magie van het labyrint. Het labyrint is een pad dat al kronkelend leidt naar het hart van het labyrint en zo naar je eigen hart. Het labyrint staat ook symbool voor het pad van het leven zelf.

 

Het pad van het labyrint: Je staat voor het labyrint dat je wilt gaan lopen. Sluit een moment je ogen en focus je op je binnenwereld. Haal drie keer bewust adem, de eerste ademhaling is voor de aarde onder je voeten, die je voedt en draagt, de tweede ademhaling is voor de hemel boven je, voor inspiratie en bescherming, de derde ademhaling is naar je hart en je verbinding met het prachtige leven om je heen. Voel hoe alles verbonden is met jou. Open dan langzaam je ogen en richt je aandacht alleen nog maar op het labyrint dat voor je ligt.  

 

De drempel: Sta even stil op de drempel van het labyrint en stel je vraag, als je geen vraag hebt, ben je even stil en stem je je af op je eigen hart en spirit. Ga nu op pad door het labyrint, of je het labyrint nu werkelijk loopt of het vinger labyrint gebruikt, dat maakt niet uit. Ga niet mee in de gedachten stroom als die er is, maar zak in het moment, focus je op dat wat voor je ligt, het magische labyrint. Loop of beweeg volledig in jouw tempo, neem je tijd. De energie bouwt zich als vanzelf op…

 

Het centrum van het Labyrint: Als je in het midden bent aangekomen sta je stil, het is het hart van het labyrint, hier kun je een zegen ontvangen, bijvoorbeeld in de vorm van een antwoord op je vraag of een bepaald gevoel krijgen, een inzicht, een diepe stilte ervaren of wat dan ook, het is de spiegel van de ziel die tot je spreekt. 

 

Laat datgene gebeuren wat er mag gebeuren, stel je open…

 

De reis naar buiten: De energie die in één richting was opgebouwd komt vrij en wordt afgewikkeld, dit gebeurt als vanzelf. Blijf wel gefocust. De terugreis kan geheel anders voelen dan de heenreis. Voel wat er gebeurt als je een wending maakt. Alles is goed en veilig… Als je weer bij de drempel bent sta je nog weer even stil en dank je op jouw manier voor alles dat zichtbaar mocht worden, of voor deze ervaring. Voel wat de energie met je heeft gedaan en schrijf je ervaringen op in je inspiratieboek of dagboek.

Ik wens je een magische en inspirerende reis door het labyrint, geniet van alles wat zich voor jou zal ontvouwen onderweg.

Je kunt deze oefening iedere dag doen, het is een mooie manier om te mediteren en je te focussen. Het labyrint op de foto ligt midden op een prachtig heidegebied op de Veluwe.

 

Met inspirerende groet,

Bianca

 

Inspiratiebron: Labyrint, een weg naar jezelf. H. Raphael Sands.