Blog artikel

Beltane

by | mei 1, 2015 | Uncategorized | 0 comments

Beltane, 1 mei op het noordelijk halfrond, 1 november op het zuidelijk halfrond.

De aanwezige en momenteel vurige energie van de lente is duidelijk voelbaar en zichtbaar.
Het stroomt door alles heen, een (groen) explosie van geur en kleur!

In de natuurlijke cyclus begint nu de zomer. De zomer periode, liep in vroegere tijden van 1 mei (Beltane) tot 1 november (Samhain). De vier seizoenen zoals we die nu kennen was er toen nog niet. Je had alleen de donkere en de lichte tijden, Giamos en Samos genaamd.

Tijdens en rondom Beltane is de vruchtbaarheid het belangrijkste thema, kijk maar naar de natuur er is volop nieuwe levensenergie in alles aanwezig, alles bruist. Mei… een tijd om een rituele dans te maken om de meiboom. Een tijd van bloemenkransen maken en ook een tijd van vrijheid blijheid en een tijd voor liefde, in al haar vormen.

Een tijd van vuren aansteken om zo de komst van nieuwe leven, de vruchtbaarheid, te verwelkomen en het leven te vieren. De warme stralen van de zon schijnen op moeder aarde zodat haar vruchten kunnen groeien en er weer overvloed is. Ook schijnen de zonnestralen in en om ons heen, het is het mannelijke, de zon, wat dan danst met het vrouwelijke, de aarde.

Tijd om het innerlijke vuur in jezelf te laten zien aan de wereld.

Maak ruimte voor deze energie, de lente is ook gekoppeld aan de dageraad, het nieuwe begin. Je kunt iedere dag opnieuw beginnen. De dageraad is een nieuwe bladzijde in je levensboek, het biedt je nieuwe kansen en nieuwe wegen. Zie het als een blanco stuk papier waarop jij jouw werkelijkheid kunt creëren. Creëer en geniet, daar waar het leven voor is bedoelt.

Geniet van het leven, de liefde en je meest vruchtbare ideeën en maak ze waar.

Leven volgens de natuurlijke cyclus.

Geniet van deze mooi tijd.

Happy Beltane!