Verdiepingsjaar

Live Jaarcyclus & Schriftelijke Jaarcyclus

“Dit jaar is een natuurlijke reis door jezelf, een mystieke weg waarin je onderwezen wordt door de mysterieschool van de natuur. Dit jaar vul je je hoofd niet met boekenwijsheid, maar ga je de wijsheid die besloten ligt in jezelf, meer en meer in het leven roepen.”

The Art of Celebration nodigt je uit om meer in verbinding te leven met de natuur. Tijd te nemen voor jezelf en stil te staan op de ijkpunten van het jaar. Het zijn de acht seizoensfeesten van het Keltische jaarwiel, ze markeren de veranderingen van de seizoens-energieën en daarmee ook de veranderingen in jezelf. Het ritme van de natuur leert ons ook nog eens prachtige lessen…

Je kunt deze jaarcursus live en ook schriftelijk volgen. Dit is voor wie liever alleen leert en liever alleen op reis gaat door de natuur in zijn of haar omgeving.

Door stil te staan en de seizoensfeesten te vieren word je je meer bewust van de natuurlijke processen en cycli. Je leert over rituelen. Rituelen zijn heilzaam omdat ze je helpen om te focussen, je keert naar binnen bij jezelf, het geeft je rust. In tijden van chaos en verwarring bieden rituelen ook houvast.Ook maak je tijdens dit jaar kennis met 13 belangrijke heilige bomen uit onze eigen biotoop.

Als je meer met de seizoenen leeft, leef je leven meer vanuit verbinding en niet in het minst met het lokale ecosysteem, met dat stukje aarde waarop jij je leven leeft.

Na dit jaar heb je iets moois voor je leven.

Ieder seizoen brengt op vele verschillende manieren uitdagingen, geschenken, kansen en schoonheid in ons leven.

Ieder jaar van je leven kom je andere thema’s tegen waar je wat mee mag.

Ieder jaar beleef je de seizoenen dan ook anders en sta je anders in je leven.

Deze jaarcursus is een cursus die als je je er wezenlijk mee verbind je leven zal veranderen. Je zult na afloop terugkijkend op dit verdiepingsjaar, weten en voelen dat je weer gegroeid bent en alle stappen die je daarna zult zetten, zullen je opnieuw meer verdieping en wijsheid brengen. Ook zullen je vervolgstappen je nog meer in verbinding brengen met de natuur in en om je heen. En het jaar erop, kun je alle lesstof weer tot nemen en zul je andere thema’s op je pad krijgen.

Bianca volgt inmiddels al zo’n 13 jaar het Pad van de Druïde. Ze voelt zich haar hele leven al verbonden met de natuur en de Keltische manier van eren en vieren. Ze neemt jou graag een stukje mee op haar pad, in verbinding met gelijkgestemden. Het is een natuurlijke reis door jezelf, een mystieke weg waarin je onderwezen wordt door de mysterieschool van de natuur. Dit jaar vul je je hoofd niet met boekenwijsheid, maar ga je de wijsheid die besloten ligt in jezelf, meer en meer in het leven roepen. Na 220 seizoenen, de nodige (intense) levenservaringen, opgedane kennis en wijsheid heet Bianca jou van harte welkom.

Voor wie en wat kun je verwachten?

 • Ben jij iemand die graag meer in verbinding met het natuurlijke ritme wil leven?
 • Ben jij iemand die zich ongemakkelijk voelt bij de expansiedrift en de steeds verder toenemende snelheid van onze maatschappij?
 • Voelt dit onnatuurlijk en wil je juist meer te weten komen over het magische geheel achter dat wat zichtbaar is in de natuur.
 • Wil jij meer te weten komen over het jaarwiel, de elementen, de rituelen, de bomen van ons eigen land en hun betekenis, symboliek en energie?

Dan is het verdiepingsjaar, The Art of Celebration jou helemaal op het lijf geschreven!
Het is de kunst van het stilstaan bij en vieren van de 8 ijkpunten in het jaarwiel.
Het leven met de vier seizoenen zal je verrijken.

Ja er is ook een stuk theorie, deze theorie is juist een uitnodiging om je mee te nemen de natuur in van je eigen omgeving.
De manier waarop je de theorie krijgt aangeboden is niet schools, maar uitdagend, speels, verfrissend en eigenlijk gewoon mooi, net zoals de natuur zelf! Al met al is het een pelgrimstocht die je gedeeltelijk met gelijkgestemden kunt doen of helemaal alleen.

Je wordt gevoed op verschillende niveaus, geestelijk, spiritueel en ook lichamelijk… tijdens de vier maanfeesten is er een volledig verzorgde betekenisvolle, biologische lunch, gericht op de vier seizoenen.

Sfeerimpressie van de Live Bijeenkomsten van The Art of Celebration

Wordt je al enthousiast?

Ik verbind mij met het Wiel, het natuurlijke ritme, en weef zo mijn levensweb. Uitbundig in de zomer, laat ik los en oogst ik in de herfst, ben stil in de winter en begin ik in de lente opnieuw. Zo is het wiel weer rond, en dat beleef ik keer op keer ieder jaar weer.

Live Cursus

Er zijn in totaal acht praktijkdagen verdeelt over het hele jaarwiel, waarvan we de vier maanfeesten zullen samenkomen rondom ’t vuur in de tuin van Aventurijn, ofwel binnen bij Aventurijn (Loenen, Gld.). Op de vier zonnefeesten, zullen we ergens over de mooie Veluwe zwerven en krachtplekken van eigen bodem bezoeken.

De groep is niet groot, er is voldoende ruimte voor persoonlijk aandacht en ruimte om ervaringen met elkaar te delen. Verder doen we voedend geestelijk werk zoals mooie meditaties en prachtige natuurlijke rituelen. Op de vier maanfeesten verzorgt Miene de prachtige betekenisvolle lunch. Ze verteld er ook over om jou zo mee te nemen in het eten met de seizoenen.

Uitgebreide Lesstof

Je krijgt in negen momenten verspreid over een heel jaar negen digitale Hand Outs die je eventueel zelf kunt printen: één welkomstles en acht seizoensfeesten die alle negen met veel aandacht en zorg zijn vormgegeven. Dit geheel is helemaal gevuld met magische, uitnodigende, inspirerende en lessen in natuurverbinding, bewustzijn en natuurlijke groei. De negen digitale Hand Outs zullen tezamen aan het einde van het jaar een volwaardig boek vormen wat je je leven lang kunt blijven gebruiken.

Een van de hoofdthema’s is het Keltische Jaarwiel. Het Keltische Jaarwiel is een schitterend eenvoudige en zeer doeltreffende methode van natuurverbinding en geeft je voor je hele leven een mooie natuurlijke houvast op je reis door de elkaar steeds opvolgende seizoenen. Ze nodigen je vooral ook uit om ‘in sync’ te zijn en te blijven met de natuur van je eigen leefomgeving.

Data en Thema’s van de Acht Praktijkdagen

 • Alban Elfed – Herfst Equinox; 30 september 2023:
  De natuur maakt haar balans op. 14:00 – 17:00 uur.
  In de Veluwse Bossen of op de hei.
 • Samhuinn; 4 november:
  De sluier van de tijd wordt opgelicht, Keltisch nieuwjaar. 11:00 – 16:30 uur.
  Bij Aventurijn in Loenen.
 • Alban Arthan – Winter Zonnewende; 17 december:
  De terugkomst van het licht. 14:00 – 17:00 uur.
  In de Veluwse Bossen of op de hei.
 • Imbolc; 27 januari 2024:
  Opruimen, reinigen, verwelkomen van het nieuwe begin. 11:00 – 16:30 uur.
  Bij Aventurijn in Loenen.
 • Alban Eilir – Lente Equinox; 17 maart:
  De natuur maakt haar balans op. 14:00 – 17:00 uur.
  In de Veluwse Bossen of op de hei.
 • Beltane; 27 april:
  Vruchtbaarheid, liefde, een tijd om de liefde en het leven te vieren. 11:00 – 16:30 uur.
  Bij Aventurijn in Loenen.
 • Alban Hefin – Zomer Zonnewende; 23 juni:
  Deel je overvloed, dans, zing en geniet. 14:00 – 17:00 uur.
  In de Veluwse Bossen of op de hei.
 • Lughnasadh; 11 augustus:
  Oogst, dankbaarheid, stilstaan bij de creatieve kracht van manifestatie. 11:00 – 16:30 uur.
  Bij Aventurijn in Loenen.

Schriftelijke Cursus

Als jij iemand bent die liever zelf wil leren en dus niet in een groep wil of kan zijn, kun je prima deze schriftelijke cursus volgen. Vul daarvoor onderstaand motivatie-formulier in en geef je op. Het leuke van de schriftelijke cursus is dat je op elk moment van het jaarwiel kunt starten.

Uitgebreide Lesstof

De schriftelijke jaarcursus biedt jou de gelegenheid om, als je om welke reden dan ook niet live erbij kunt of wilt zijn, toch deze cursus te volgen, geheel op je eigen tempo. Na ontvangst van jouw eerste (of enige) betaling ontvang je vrijwel direct een uitgebreide welkomstles en kan je meteen beginnen. Je krijgt in negen momenten verspreid over een heel jaar negen digitale Hand Outs die je eventueel zelf kunt printen: één welkomstles en acht seizoensfeesten die alle negen met veel aandacht en zorg zijn vormgegeven. Dit geheel is helemaal gevuld met magische, uitnodigende, inspirerende en lessen in natuurverbinding, bewustzijn en natuurlijke groei. De negen digitale Hand Outs zullen tezamen aan het einde van het jaar een volwaardig boek vormen wat je je leven lang kunt blijven gebruiken.

Een van de hoofdthema’s is het Keltische Jaarwiel. Het Keltische Jaarwiel is een schitterend eenvoudige en zeer doeltreffende methode van natuurverbinding en geeft je voor je hele leven een mooie natuurlijke houvast op je reis door de elkaar steeds opvolgende seizoenen.

Daarnaast krijg je, naar aanleiding van jouw persoonlijke werk met de Hand Outs, gedurende het cursusjaar de mogelijkheid tot acht keer mailcontact voor tips, levensvragen of andere onderwerpen die n.a.v. de cursus zijn opgekomen. Mocht dit meer tijd vragen dan een een half uur per mailcontact, dan is er de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek aan te vragen. De acht mailuitwisselingen van een half uur zijn inclusief bij de cursus.

 

Kosten live cursus

Kosten voor het hele jaar inclusief alles: €945,- Schrijf jij je in vóór 1 juli  2023 dan doe je mee voor €888,- Ook bieden we de mogelijkheid om het cursusgeld zonder bijkomende kosten in 12 maandelijkse termijnen aan ons betalen, je betaalt dan €78,75 per maand. Je kunt dit aangeven als je je opgeeft via het inschrijfformulier. De korting is dan niet van toepassing.

Persoonlijke aandacht is bij ons belangrijk, daarom werken we met een kleine groep en we werken we met een motivatie-formulier.

Kosten schriftelijke cursus

De kosten bedragen: €350,- Ook bieden we de mogelijkheid om het cursusgeld zonder bijkomende kosten in 2 maandelijkse termijnen aan ons betalen, je betaalt dan €175,- per maandelijkse termijn. Je kunt dit aangeven als je je opgeeft via het inschrijfformulier.

Persoonlijke aandacht is bij ons belangrijk, daarom werken we met een kleine groep en met een motivatie-formulier.

Jouw Boom Spirit Cadeau

Iedereen die meedoet krijgt op de eerste bijeenkomst een persoonlijke magische Tree Wisdom Perfume cadeau. Deze Tree Wisdom Perfumes zijn geïnspireerd op de Keltische Boomkalender en brengen je in contact met de energie van de desbetreffende boom.🌳

 

Ontwaak voor het heilige dat besloten ligt in de natuur en vergroot je bewustzijn van al het leven. Ga vanuit dit bewustzijn een verbonden, levend, geïnformeerd leven met de hele planeet aarde. De aarde spreekt tot ons in archetypen, metaforen en symbolen.

Voor wat betreft het toepassen van de aangereikte informatie, kennis en wijsheid komt je eigen gezonde verstand voorop. De verantwoordelijkheid voor je eigen handelen, jouw eigen keuzes en de gevolgen daarvan ligt uiteindelijk altijd bij jezelf en niet bij de aanreiker van de informatie, in dit geval HET IS ER AL.

Ervaringen van anderen