Gedeelde ervaring

Ik leer bij Menno Mongoolse Keelzang en Boventonen

aug 10, 2011

Aanleiding:
 Al enige tijd word ik diep geraakt door de klanken van het Mongoolse Keelzingen. Het riep in mij een verlangen op om dat ook te kunnen. Ik experimenteer al een tijdje zelf met stem, klank en het is heel bijzonder hoe klank je kan verruimen, patronen in je oplost, je naar je essentie brengt. Diepgaande veranderingen in je leven aan te brengen. Het helpt mij Mijzelf te belichamen.

Les en werking:
 Ik leer bij Menno Boventonen/Keelzang. Ik ervaar hem als een puur en oprecht en sprankelend, gepassioneerd mens. Ik geniet van zijn geaardheid, zijn nuchterheid zijn humor en zijn ‘Zijn’. En natuurlijk zijn prachtige stem!! Hij nodigt mij uit om moedig te zijn, gewoon de klank te maken, puur en direct. Te oefenen, opnieuw te luisteren, werkelijk te luisteren. Het luisteren naar klank helpt mij ook om mij naar mijn innerlijke stem nog meer te luisteren en de klank te accepteren zoals hij is, daar geen waardeoordeel aan te hechten. Het zijn thema’s die direct doorwerken op andere terreinen van mijn leven.

Toepassing: 
Wat ik wens is dat ik steeds vrijer durf te experimenteren met mijn stem en klank, deze ook vrij durf te laten horen. En daarmee ook de mensen die ik begeleid de essentie/werking van klank door het principe van resonantie kan laten ervaren. Ik pas het al toe in mijn lessen en het is mooi om te zien hoe men wakker wordt voor klank. Ik krijg de feedback dat mijn stem, voller, anders klinkt en dat het diepgaand raakt op een laag voorbij woorden.