Klankbelevingen voor uw cliënten

Het is er al biedt sinds 2009 diensten aan voor particulieren, voor bedrijven en voor zorginstellingen. De verschillende soorten zorginstellingen waarmee wij werken zijn: verzorgings- en verpleegtehuizen voor ouderen en/of dementerende ouderen, palliatieve zorginstellingen, zorgboerderijen, zorginstellingen voor meervoudig verstandelijk en/of lichamelijk beperkten. Hieronder volgen enkele mogelijke projecten voor zorginstellingen. Ook als u voor uw zorginstelling een idee hebt voor een bepaalde projectvorm die (nog) niet in ons aanbod te vinden is, kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren maatwerk, daarom kunnen we altijd samen kijken wat er mogelijk is.

  • Snoezelconcert – In de eigen woongroep of in een aparte ruimte of snoezelruimte. Deze vorm is bij uitstek geschikt voor speciale doelgroepen zoals dementerende ouderen en (meervoudig) lichamelijk en/of verstandelijk beperkten, maar ook voor cliënten die palliatieve zorg ontvangen. Afhankelijk van de situatie ter plekke kunnen de bewoners in hun eigen stoel samen met ons een cirkel vormen, indien gewenst op comfortabele matjes op de grond liggen of op hun eigen, reeds aanwezige bedden. Het Snoezelconcert duurt ongeveer drie kwartier á een uur. We geven onze concerten met diverse bijzondere instrumenten van over de hele wereld.  Verder werken we met aromatherapie, spelen we dichtbij en maken we liefdevol persoonlijk contact met de deelnemers. De resultaten zijn zeer positief te noemen. Na het Snoezelconcert is het rustgevende en harmoniserende effect bij de meeste cliënten uren later en vaak zelfs dagen later nog te merken. Het heeft ook op het fysieke vlak een duidelijke ontspannende uitwerking. Het Snoezelconcert krijgt nog meer effect wanneer de ruimte waarin het zal plaatsvinden extra sfeervol is aangekleed. Voor een meerprijs kunnen wij dit voor u verzorgen maar natuurlijk kunnen de verzorgers hier ook zelf zorg voor dragen. Houdt er rekening mee dat luidruchtige of zeer drukke  bewoners een Snoezelconcert zodanig kunnen verstoren dat het beoogde effect niet zal worden bereikt. Mede hierom is het van belang dat er altijd voldoende verzorgend personeel aanwezig is en blijft.
  • Verschillende klankworkshops – Waarin cliënten die nog redelijk zelfstandig zijn, zowel als individu maar zeker ook als groep, een bijzondere ervaring opdoen die de groepsband die tussen hen bestaat zal kunnen verstevigen. Verder wordt het creatieve aspect op het persoonlijke vlak sterk geprikkeld omdat zij zelf klanken gaan maken. Persoonlijke aandacht is hierbij een essentieel aspect en daarom is het belangrijk om de groepen klein genoeg te houden. Klankworkshops die door Het is er al aangeboden worden zijn: Didgeridoo, Mongoolse keelzang, Vrije stem-expressie, Boventoonzang. Of een korte workshop Mondharp spelen waarbij de deelnemers de mondharp na afloop mogen houden. Samen op een constructieve en prikkelende manier een leuke dag beleven.
  • Combinatie mogelijkheden – Het is ook mogelijk om combinaties te maken met de verschillende mogelijkheden uit ons aanbod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop Didgeridoo of Mongoolse Keelzang in de natuur. Maar er is natuurlijk meer mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of met uw idee.

Bekijk een video van een snoezelconcert op locatie: