Gekleurde Kiezels banner

Ontspannen verbonden door klank en natuur

Het is er al biedt sinds 2009 diensten aan voor particulieren, voor bedrijven en voor zorginstellingen.Wij hebben ervaring met opdrachten voor bedrijven die op zoek zijn naar invulling voor een teambuilding dag of een bedrijfsuitje. Maar ook werken wij op regelmatige basis samen met de grootste natuurbeheer organisatie van Nederland, met yogascholen, tai chi scholen, een summerschool, basisonderwijs etc. Het welzijn van de mens blijkt in de praktijk één van de sleutels tot succes. Een klankontspanning of een natuurbeleving zijn activiteiten die bijdragen aan het welzijn. Zowel klank als het zijn in de natuur, ontspannen en brengen mensen van het rationele denken meer naar hun gevoel. Vanuit deze ontspanning is er alle gelegenheid om tot nieuwe inzichten te komen om vervolgens met hernieuwde energie weer te focussen op hetgeen je bezighoud of aandacht van je vraagt. Kortom, het schept het juiste klimaat om processen organisch te laten verlopen.

Ook als u voor uw bedrijf of school een idee hebt voor een bepaalde projectvorm die (nog) niet in ons aanbod te vinden is, kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren maatwerk, daarom kunnen we altijd samen kijken wat er mogelijk is.

Hieronder volgen enkele mogelijke projecten voor uw bedrijf.

  • Droomconcert – Bewerkstelligt een diepe ontspanning. De klanken en resonanties doen hun werk op cel-niveau. Het denken buiten de ‘normale’ kaders en het ‘wij denken’ i.p.v. het ‘ik denken’ worden gestimuleerd door de beleving van het Droomconcert. Het wordt liggend op een matje met een kussen en deken in gemakkelijk zittende kleding ervaren en duurt ca. 1½ uur. Voor mensen die door een lichamelijke beperking ongemak ervaren wanneer zij 1½ uur zouden liggen, maken we natuurlijk een uitzondering. Zij kunnen het Droomconcert ook zittend ervaren. We sluiten altijd af met een kopje kruidenthee en wat lekkers om op rustige manier weer terug te komen in het dag-bewustzijn. Verder is er tijdens het kopje thee ruimte om, indien gewenst, ervaringen te delen en vragen te stellen. Lees meer over het Droomconcert op deze pagina. We bieden ook laagdrempelige klankbelevingen aan, lees daarvoor het stukje over de ‘Klankbeleving’ hieronder.
IMG_1029 (1)
  • Klankbeleving – Heeft veel raakvlak met ons Droomconcert maar duurt korter, afhankelijk van de doelgroep meestal een half uur á een uur. Deze klankvorm wordt zittend i.p.v. liggend ervaren en is daardoor laagdrempeliger dan het Droomconcert. We geven onze Klankbelevingen met diverse bijzondere instrumenten van over de hele wereld, lees meer hierover op de Droomconcert pagina.  Verder werken we met aromatherapie, spelen we dichtbij en maken we persoonlijk contact met de deelnemers. De resultaten zijn zeer positief te noemen. Na de Klankbeleving is het rustgevende en harmoniserende effect bij de meeste deelnemers uren later en soms zelfs dagen later nog te merken. Het heeft ook op het fysieke vlak een duidelijke ontspannende uitwerking. Deze vorm is fijn voor volwassenen maar ook zeer geschikt voor kinderen.
  • Verschillende klankworkshops – Waarin de deelnemers, zowel als individu maar zeker ook als groep, een bijzondere ervaring opdoen die de groepsband die tussen hen bestaat zal kunnen verstevigen. Verder wordt het creatieve aspect sterk geprikkeld omdat men zelf klank gaat maken. Klankworkshops die door Het is er al aangeboden worden zijn: Didgeridoo, Mongoolse keelzang, Vrije stem-expressie, Boventoonzang. Of een workshop mondharp spelen waarbij de deelnemers de mondharp na afloop mogen houden.
  • Inspiratie Bostocht – Tijdens de Inspiratie Bostocht geven we aandacht aan de cyclus van de natuur, hoe deze betrekking heeft op jezelf en hoe je dit kan toepassen in je professionele en je persoonlijke leven. De thema’s zullen passen binnen de seizoenen, want de natuur laat ons zo mooi zien wat er nu aangepakt dient te worden, daar maken we gebruik van. Tijdens de tocht ligt de focus op het herstellen en het versterken van de verbinding die wij als mens met de natuur behoren te hebben. Hierin ontdekken we dat het heel eenvoudig is om die verbinding weer te ervaren en te impliceren in het dagelijks leven. In overleg met u bepalen we het thema, de locatie en de tijdsduur van deze tocht. Als uw wens meer toegespitst is op het enthousiasmeren van de medewerkers voor bijvoorbeeld een andere manier van werken, een verandering binnen uw organisatie of als u een creatieve brainstorm wilt inzetten om nieuwe ideeën te genereren kunt u bij ons ook de Inspiratie Bostocht boeken. Voor ons is het belangrijk dat, wat u ook van ons wenst, de activiteit er in essentie toe leidt dat er een groter besef van eenheid en verbinding onder de deelnemers bereikt wordt. We bepalen in overleg met u het exacte doel, de invulling en de duur van de tocht. De Inspiratie Bostocht kan heel goed worden ingezet als activiteit ten behoeve van teambuilding maar is, in aangepaste vorm, ook zeer geschikt voor kinderen.
  • Combinatie mogelijkheden – Het is ook mogelijk om combinaties te maken met verschillende mogelijkheden uit ons aanbod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop Didgeridoo of Mongoolse Keelzang in de natuur. Een Inspiratie Bostocht waarin, tijdens de tocht, ook een natuurlijke muzikale performance tot de mogelijkheden behoort. Of tijdens de Inspiratie Bostocht of één van onze andere activiteiten een picknick in de natuur, geheel verzorgd door een cateraar. Denk bijvoorbeeld ook aan een workshop Didgeridoo bij mooi weer in de natuur met daarbij een geheel verzorgde lunch. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Als u ideeën voor ons aanbod in een andere vorm hebt, neem dan gerust contact met ons op zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.
Bedrijfsuitje op de Heide banner