De Natuur als Coach

Het hele jaar rond organiseren we met veel plezier Magische Natuurtochten en Magische Natuur Workshops de leiding van deze Natuurbelevingen is in handen van Bianca. We lopen deze workshops en tochten op de Magische Veluwe, in het IJssellandschap en soms in andere mooie natuurgebieden.

In ons huidige bestaan overprikkelen wij onze hersenen met een overvloed aan input en het alsmaar moeten nemen van beslissingen. Dit gebeurt dag in dag uit en het blijft maar door gaan. Het is dan ook niet gek dat er in de huidige tijd zoveel mensen ziek zijn. Het is een onnatuurlijk bestaan geworden en wij mensen kunnen dat eigenlijk ook allemaal niet aan. Het is dan ook de hoogste tijd om het anders te gaan doen. En dat kan.

Geef je lichaam en geest de rust en aandacht die ze nodig hebben. Vind de wortel van de problemen in je leven, laat de natuur jou spiegelen en maak bewust contact met de energie die door de natuur heen stroomt. In de natuur kun je je verstand weer tot rust brengen en kom je tot zuivere reflectie. Zo laad je weer helemaal op en kun je alles veel beter aan in het dagelijks leven. Daarbij komt dat je meer afgestemd bent op de natuurlijke samenhang in het leven en het effect van jouw handelen zal dat dan automatisch ook zijn…

Het natuurlijke pad om weer heel te worden ligt in jou. Zet die stap en verbind je in vertrouwen. Wanneer je jezelf de vraag stelt waar je je gezondheid aan te danken hebt, waar je gezondheid werkelijk vandaan komt. Wordt het meteen duidelijk. Je gezondheid is een groot goed wat rechtstreeks aan de natuur te danken is. Je kunt niet wegvluchten voor het leven zelf. Ja dat kan wel, maar dat hou je maar even vol. Als je op wezenlijk niveau contact maakt met de natuur dan verandert je waarneming, je immuunsysteem komt meer in balans, je wordt rustiger, je krijgt mooie ingevingen en heldere inzichten en nog veel meer…

– We are Nature –

Het leven zelf zit vol ups en downs. Wie of waar je ook bent, wat je ook doet, in een mensenleven zijn er altijd momenten waarop het even of misschien wel een wat langere periode niet lekker gaat. Kun je dan nog dankbaarheid voor het leven voelen en denken in mogelijkheden? Of neemt de pijn en de (ongewilde) ervaring je zo in beslag dat er geen uitweg lijkt te zijn. Hoe pak jij jezelf weer op? Hoe heel jij jezelf weer als je uit balans bent en pijn ervaart? En geef je jezelf genoeg tijd om geheel geheeld weer verder te gaan of stap je er te snel overheen om weer in beslag genomen te worden door de dagelijkse loop der dingen.

Er is een deel in jou dat zich thuis voelt in de natuur. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat wanneer je in de natuur bent, je hersenen anders gaan functioneren. De natuur maakt je rustiger, stabieler, wijzer en je stressniveau neemt af of alle stress verdwijnt zelfs helemaal uit je systeem. Al met al is het een weldaad voor gezondheid en welzijn.

Je lichaam pikt informatie op wanneer je in de natuur bent waardoor je immuunsysteem een natuurlijke ‘boost’ krijgt en je zelfhelende vermogen weer beter werkt. In de natuur ontstaan de mooiste inzichten, inzichten die je bewust maken van de mogelijkheden die er altijd al waren maar zich vaak net buiten het veld van jouw aandacht bevonden… Je ego is er goed in om jou (onbedoeld) te laten verdwalen. Wees de bewuste bestuurder van je eigen leven en verbind je met het natuurlijke ritme, met jouw natuurlijke ritme.
Hoe kijk jij naar jouw werkelijkheid en accepteer je wat de natuur jou toont, al kan dat soms confronterend zijn? In de acceptatie van deze natuurlijke waarheid ligt de sleutel tot de volgende stap in de ontwikkeling van jouw prachtige potentieel.

– De Natuur als Coach –

“De Natuur heeft mij enorm geholpen in mijn leven en doet dat nog steeds, daarom neem ik je graag mee de natuur in. Ga met me mee op Magische Natuurtocht of Workshop en ontmoet jezelf in verbinding. Ik weet hoe helend de Natuur voor ons als mens kan werken. We zijn immers natuur.”

– Laat de natuur je de weg wijzen, de weg naar je hart. –