Blog artikel

Magische Herfst Bostocht

by | okt 6, 2014 | Natuurbeleving, Nieuws | 0 comments

Gisteren, 5 oktober, was de Magische Herfst Bostocht.

We liepen heerlijk herfstig door oude beuken laantjes, eiken bospaadjes, open heide velden en ook de schaapskooi bezochten we in herfstsfeer. Bianca vertelde vol passie en gevoel over de elementen, hoe de magie zichtbaar wordt in de herfst, over hoe je je kunt verbinden met de natuur en haar krachten en ook gingen we op onderzoek uit in onszelf naar wat we willen loslaten. Wat we hebben geoogst. Verder was het heel leuk om te zien wat de magische kruiden kaarten ons vandaag te vertellen hadden. Tegen de tijd dat het pauze was, was er een heerlijke herfstkruiden thee met daarin vlier, cranberry’s, berkenblad, kaneel, chilipeper, munt en vrouwenmantel. Kortom… een magische en inspirerende Bostocht voor de herfst.

De herfst is een tijd van loslaten en van oogsten. Weer naar binnen keren en terugkijken op wat je hebt gedaan het afgelopen jaar. Wat dient zijn
doel niet meer en mag losgelaten worden zodat er ruimte zal ontstaan voor nieuwe inspiratie. Wanneer je ruimte maakt zullen nieuwe deuren als vanzelf voor je opengaan. Sleutelwoorden voor deze Herfstige Bostocht waren: Magie, Natuur-symboliek, Inspiratie, Contemplatie, Verstilling, Verbinden, Zijn, Loslaten, Oogsten en zeker ook het delen van onze zienswijzen.

Hartje Winter zal er weer een Magische Bostocht zijn, dit keer in het minder gecultiveerde deel van het paleispark van Paleis ‘t Loo.