Reacties van deelnemers, cliënten, bedrijven en organisaties.

Tienhoven, 10 april 2018

Dag Menno,

We willen je nog even bedanken voor de leuke (privé)workshop Mongoolse Keelzang.
Het heeft echt iets in beweging gezet, wij hebben het er veel over ook met vrienden.

Wie weet tot ziens, hartelijke groet, Anoniem

Nieuwegein, 28 mei 2017

Voor mijn vrouw heb ik een privé workshop ‘Native American Flute’ bij Menno van ‘Het is er al’ cadeau gedaan.

Het contact voorafgaand aan de verrassing verliep soepel en Menno dacht goed mee in hoe invulling te geven in de verrassing, zo bood hij onder andere aan om een gepersonaliseerde waardebon te maken.

Eenmaal daar werden we verwelkomt in een voorverwarmde knusse yurt waar we ons mede dankzij de heerlijke geur en lekkere thee direct welkom voelde.

De workshop zelf was erg laagdrempelig en heeft mijn vrouw (maar ook stiekem mijzelf 😉 ) de basics geleerd van het bespelen van de Native American flute.

Inmiddels zijn we twee weken verder en hebben we een tweetal fluiten in huis die we dagelijks bespelen!

Menno, Bedankt!

Dennis Rademaker.

Apeldoorn, 22 mei 2016

Droomconcert en CD-Release bij Kleur in Apeldoorn,
Gisteren jullie Droomconcert bijgewoond bij Kleur in Apeldoorn. Wat een ongelofelijk fijne ervaring! Acht maanden geleden is er bij mij borstkanker geconstateerd. Alles is nu goed maar de behandelingen hebben me behoorlijk onderuit gehaald. Tijdens de prachtige klanken voelde ik al dat een een jas werd uitgetrokken. En ook nu vanochtend voelt alles nog steeds liefdevol en heerlijk zacht. Dank jullie wel daarvoor! Ik wens jullie heel veel succes met jullie prachtige werk en mooie cd, Dream of the cloud dancer! Ik zal hem vaak beluisteren maar hoop zeker nog een keer jullie live te ervaren.
Warme groet, Karin

Haarlem, 18 april 2016

Klankmeditatie en Orakelkaartduiding in de Yurt voor creatieve vrouwengroep uit Haarlem,

Wat was het fijn afgelopen zaterdag. Super-ervaring, met mooie inzichten! Dit weekend wordt al het beste Flora-weekend genoemd, en daar hebben jullie zeker bij geholpen.
Hartelijk dank en veel succes met jullie projecten!

Liefs, Tessa

5 februari 2016

Droomconcert voor artsen intervisiegroep bij Atelier Dell’Arte in Wapserveen,

Ik wil jullie van harte bedanken (en Rob Verheul natuurlijk ook ) voor het prachtige concert dat jullie voor ons verzorgd hebben. Ik ben er helemaal blij van geworden en het voelt als een enorme weldaad. Niet alleen door jullie muziek maar ook door jullie zorgvuldige aandacht hebben jullie een prachtige ervaring toegevoegd aan mijn leven.

Hartelijke groet, Vincent

Nederhorst den Berg, 25 maart 2015

Workshop Rainstick Maken in de Yurt.
Het was een superdag! Leuke groep, fijne begeleiding, tikken van de regen op het dak van de Yurt, waarbinnen het heerlijk verwarmd werd door de houtkachel, soep die buiten op open vuur werd verwarmd, een scala aan keuzemogelijkheden van materialen en als eindresultaat 10 prachtige rainsticks met ieder een heel eigen geluid:) Heerlijk!
Inge Septer

Zeist, 24 maart 2015

Workshop Rainstick Maken in de Yurt.
Afgelopen zaterdag samen met Linde en Inge een workshop rainstick maken gevolgd bij Bianca & Menno.
Geweldige mensen en de yurt is een fijne plek om in te werken!
Els de Vos

Apeldoorn,15 januari 2015

Volle Maan Cirkel in de Ger.
Volle Maan is altijd prachtig. Ik staar in ieder geval altijd weer ademloos naar boven als ik haar zie, vanuit mijn raam of waar dan ook. Het liefste buiten, met je neus vol geuren van de nacht. Wanneer je dan op een prachtige plek met lieve mensen dit gevoel mag delen; een harte-feestje.
De ger (yurt) van Menno en Bianca is, met of zonder Volle Maan, altijd een heerlijke plek om te Zijn. Hoe enthousiast en stuiterend ik ook die kant op huppel, zo gauw mijn schoenen uit zijn en mijn voeten de grond van de ger raken, voel ik mij thuis en laat ik de hectiek van alle dag zonder moeite achter mij. Dit heeft absoluut te maken met Menno en Bianca zelf, maar ook met het ‘zijn’ van de ger. Die doet iets met je, het voelt veilig, warm en verbindt je zonder enige moeite met de elementen, haarzelf en haar gasten. Iedereen is welkom en mag zijn wie hij/zij is.
Dààr met elkaar je verwonderen over Volle Maan en alles wat is…
Het allerliefste zou ik mijn slaapzak meenemen en een knus nest maken om de hele nacht te genieten.
lieve groet,
Janske

Harderwijk, 6 november 2014

Magische Bostocht.
Het was een prachtige herfstwandeling in afwisselend landschap: een prachtig mystiek beukenbos, een speels elfachtig eikenbos, uitzicht over de heide die ruimte geeft, een schaapskooi, omgeving met geschiedenis…
Ook de inhoud van de wandeling was afwisselend: een goede mix van stilte, spiritualiteit, humor, informatie, ruimte voor eigen (natuur)beleving en vooral belangrijk: je mag jezelf zijn.
Bianca heeft een plan, maar stemt ook duidelijk af op wat er is en op de wandelaars. Ik vind het fijn dat ze werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat doet lang niet iedere leider. Het is voelbaar dat ze weet waar ze het over heeft. Er is wijsheid, maar ook innerlijke ervaring, inzicht. Ook leuk om haarzelf (nog) steeds weer te zien genieten van de natuur en het werk wat ze doet.
Dat vind ik mooi en het nodigt uit om mezelf te laten zien en te delen. Ik heb ervan genoten en kijk uit naar de volgende wandeling.
Bianca, dank je wel.
Liefs,
Marion

Zeist, 21 oktober 2014

Ik heb ontzettend genoten van de magische boswandeling op de Veluwe. Wat een feestje om samen de verschillende energieën in het bos te voelen en stil te staan bij bomen en hun symboliek. We hebben een paar mooie visualisaties gedaan en op ‘t eind konden we het niet laten om een prachtige oude beuk samen een liefdevolle knuffel te geven.
Het was fijn om zo bewust van de natuur te genieten en de kennis en verhalen van Menno en Bianca maken het helemaal af, aanrader!

Liefs, Astrid

Apeldoorn, 15 september 2014

Een bijzondere ontmoeting in de Ger (Yurt) op 9 september.

Gelukkig en dankbaar om de Volle Maan Cirkel te mogen ervaren samen met
Bianca en Menno. In een zeer goede en prettige sfeer.
Ik geloof dat de geborgenheid die de yurt uitstraalt daar zeker een groot aandeel in heeft. Deze prachtige yurt staat in Klarenbeek op ‘t Broecksehof. Een mooie plek omgeven door prachtig natuurschoon. Je voelt de stilte, hartverwarmend. Een prachtige natuurlijke inspiratiebron. Zo intiem…een heel warm welkom. Een verrassend gevoel wat de yurt met je doet. Warmte en geborgenheid maar ook een soort van veilig gevoel.
Samen met andere mensen gevoelens en emotie mogen ervaren, ont-moeten, horen, voelen, praten, luisteren. De behaaglijke geur en de warmte van de houtkachel dragen bij tot diepe ontspanning. Heel intens. Maar ook de meditatie en het luisteren naar de klanken van de instrumenten, dragen bij tot loslaten… Dit alles onder het genot van een heerlijk glas verse kruidenthee… hmm
Helaas was de Volle Maan verstopt achter de wolken. Dat was niet erg want het was een ervaring met Volle Warmte, als een deken om je heen…

Liefs Nathalie

Marleen uit Almere:

Verloren voelde ik me, op de beurs, tussen al die mensen…
En toen ontmoette ik Bianca en Menno van ‘Het is er al’. Twee lieve en oprechte personen met mooie en bijzondere kwaliteiten en tegelijkertijd ‘gewoon mens’. Natuur, klanken en ontmoetingen doen hun stralen. Door de activiteiten van ‘Het is er al’ kunnen ze hun passies delen met anderen.

Dankbaar ben ik voor de ontmoetingen met Bianca en Menno…

Deep van de Stichting Helende evenementen:

Dit was het 2e jaar dat jullie op het Healingfestival jullie cursussen Keelklanken, Didgeridoo, Native American flute en de Ligconcerten aanboden. Het eerste jaar kwamen er al zo veel mensen naar jullie workshops dat ze buiten de tipi gingen liggen. Dit jaar pasten de mensen niet in 1 zaal en moesten we er 2 openstellen. Jullie doen je werk zo vol toewijding en dat is voor iedereen voelbaar. Dank jullie wel voor wie jullie zijn en wat jullie doen.

Liefs Deep
St. Helende evenementen

Wout Petri en Diny van den Bout uit ‘De Kop van Overijssel’:

Na het eerste ligconcert in februari 2012 waren we verslaafd. De klanken, de rust, de sfeer, alles klopt tijdens de ligconcerten die we sindsdien hebben bijgewoond. Menno en Bianca verstaan als geen ander die kunst je diep in je ziel te raken, niet alleen met hun toon- en klankkunst, hun stem, hun aanraking, maar ook gewoon door hun zijn. We zijn heel blij met onze kennismaking met beiden en we verheugen ons niet alleen op hun ligconcerten, maar ook op de cursussen die we zeker bij ze (gaan) volgen. Menno en Bianca, dank jullie wel.

Myrian Franken van yoga school De Zonnegroet te Haaren:

Toen ik jullie voor het eerst ontmoette op een beurs in Vught was het gevoel daarbij warm, oprecht en liefdevol, met de beide voeten op de grond. Het ligconcert wat jullie gegeven hebben afgelopen zaterdag bij ons in het mooie Haaren was ook warm, oprecht en liefdevol. Een bijzondere, liefdevolle ervaring die ruimte geeft, inzicht en ontspanning. Jouw keelzang Menno, samen met de liefdevolle subtiele stem van Bianca hebben me diep geraakt. Ook alle andere klanken heb ik met liefde ontvangen. Ik ben dankbaar dat jullie, Menno en Bianca op mijn pad gekomen zijn. Warm, oprecht en liefdevol.

Warme zonnegroeten, Myrian

Jeanette Mennes:

Aanleiding:
Al enige tijd word ik diep geraakt door de klanken van het Mongoolse Keelzingen. Het riep in mij een verlangen op om dat ook te kunnen. Ik experimenteer al een tijdje zelf met stem, klank en het is heel bijzonder hoe klank je kan verruimen, patronen in je oplost, je naar je essentie brengt. Diepgaande veranderingen in je leven aan te brengen. Het helpt mij Mijzelf te belichamen.

Les en werking:
Ik leer bij Menno Boventonen/Keelzang. Ik ervaar hem als een puur en oprecht en sprankelend, gepassioneerd mens. Ik geniet van zijn geaardheid, zijn nuchterheid zijn humor en zijn ‘Zijn’. En natuurlijk zijn prachtige stem!! Hij nodigt mij uit om moedig te zijn, gewoon de klank te maken, puur en direct. Te oefenen, opnieuw te luisteren, werkelijk te luisteren. Het luisteren naar klank helpt mij ook om mij naar mijn innerlijke stem nog meer te luisteren en de klank te accepteren zoals hij is, daar geen waardeoordeel aan te hechten. Het zijn thema’s die direct doorwerken op andere terreinen van mijn leven.

Toepassing:
Wat ik wens is dat ik steeds vrijer durf te experimenteren met mijn stem en klank, deze ook vrij durf te laten horen. En daarmee ook de mensen die ik begeleid de essentie/werking van klank door het principe van resonantie kan laten ervaren. Ik pas het al toe in mijn lessen en het is mooi om te zien hoe men wakker wordt voor klank. Ik krijg de feedback dat mijn stem, voller, anders klinkt en dat het diepgaand raakt op een laag voorbij woorden.