Herontdek een Sacrale plek op de Veluwe

De Veluwe Gelderland

Workshop gegeven door Bianca Er zijn hier in Nederland zoveel Sacrale plekken te vinden, als je je verbind met je eigen bodem wordt dat (weer) zichtbaar en voelbaar voor je. Velen weten niet eens van het bestaan in ons landje, het ligt echter gewoon voor onze voeten. Het is tijd om het te herontdekken. Natuurlijk is het mooi om bijvoorbeeld in Engeland krachtplekken te bezoeken, echter wist jij dat diegene die Avebury hebben gebouwd hier ook in ons land o.a. de grafheuvels hebben gebouwd? Het zijn de mensen uit de Klokbekercultuur, onze voorouders. Zij bevolkten ook ons land (meer info: Seidr van Linda Wormhout). Een Natuurlijke Heiligdom, ofterwijl een Sacrale plek, benader je ook op die manier, rituelen pas je toe vanuit diezelfde intentie en vanuit krachtige eenvoud. Als je op deze plekken komt voel je een duidelijke verbinding  met deze heiligheid, bij mij roept dat altijd een enorm respect op. Dat respect voel ik dan ook weer terug komen bij mijzelf… Het verstild me en maakt me kwetsbaar. Inzicht komt dan altijd als vanzelf naar me toe. Ik voel me gezegend, ook als ik hierbij beelden te zien krijg. In de omgeving van Apeldoorn liggen zo’n 150 grafheuvels waarvan er maar een tiental zijn onderzocht, aldus het boek Seidr. Locatie: Na de aanschaf van je ticket(s) ontvang je enkele dagen voor de wandeling een mail met de locatie. Contact: bianca@hetiseral.nl Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 10 deelnemers.  

€25

Dreamflow Sound Journey – De Heks en de Krijger

De Heks en de Krijger Meijerinkpad 1, Zutphen, Gelderland

Dreamflow Sound Journey bij paganistische vrijplaats De Heks en de Krijger. Als de Klanknomaden die we zijn, reizen wij door het land. Van Tipi tot Ger, van yogaruimte in de kas tot Indiase Ashram en Soefi Tempel, brengen onze omzwervingen ons nu bij De Heks en de Krijger. En voor ons voelt dit een beetje als ‘om de hoek’. We heten je dan ook met veel genoegen van harte welkom op deze prachtige plek met opnieuw weer een bijzondere ambiance. De helende klanken van het Dreamflow Sound Journey nemen je mee op een innerlijke reis in verbinding met Al dat Is. Deze reis wordt het beste liggend ervaren maar als je moeilijk kunt liggen mag je uiteraard ook zitten. Een Sound Journey is zowel muzikaal als helend en werkt ook nog eens diep ontspannend. Klank is grenzeloos, gaat voorbij tijd en ruimte en weet de ziel rechtstreeks te beroeren. Laat de intuïtief en in het moment gespeelde klank en muziek het voertuig zijn om je te verbinden met je essentie en wees welkom in de tijdloze zone. Ook spelen de subtiele krachten van energiewerk en aroma-therapie een rol in het Dreamflow Sound Journey. De klanken waarvan je de resonanties zult voelen, worden intuïtief gespeeld. De instrumenten die je vergezellen op deze reis zijn didgeridoo uit Australië, metalen klankschalen uit Nepal en Noord-India, kristallen klankschalen uit Noord-Amerika, keelzang uit Tuva en Mongolië, Native American flutes & drums uit Noord-Amerika, fujara uit Slowakije, Chinese gong en meer. Kom naar De Heks en de Krijger en reis met ons mee in de Dreamflow om zelf het positieve, diepe effect van onze klanken te ervaren. Een Sound Journey is een ware boost voor je immuunsysteem!   We heten je van harte welkom!     Praktisch Koop je ticket hieronder. Als je met de auto komt dan parkeer je de auto bij FC Zutphen. Zie het YouTube filmpje voor de looproute aan de achterkant van de boerderij. Contact: info@hetiseral.nl telefoon 0621573105 (Menno)

€29,50

Meeting with the Spirit of the Place

De Magische Bossen van de Veluwe Gelderland

Workshop gegeven door Menno Herken je dat? Je loopt op een mooie dag in de natuur, alleen of met een wandelpartner die net als jij de rust en stilte weet te waarderen. Op een gegeven moment loop je een plek 'binnen' die anders is dan het voorgaande. De sfeer is er anders, en er gebeurt iets of je bemerkt iets waardoor de natuur op deze plek met je lijkt te spreken, het heeft je wat te vertellen. In deze workshop, die je als aanvulling op The Art of Celebration kunt volgen maar ook uitstekend op zichzelf, gaan we de natuur in onze directe omgeving op een andere manier beleven. We gaan de tijd nemen om verbinding te maken met het wezenlijke van de plekken in de natuur waar we op deze middag zullen verblijven. Het kan, als je er voor open staat, een magische ervaring voor je zijn, een van verdieping van het contact met het wezenlijke in de natuur en daarmee in jezelf. Waar: Op de Veluwse bossen, heide en/of het zand.Tickets: Koop hieronder je ticket, maximaal 11 deelnemers.

€35

Dreamflow Sound Journey – Soefi Tempel

Soefi Tempel - Universel Murad Hassil Zuidduinseweg 7, Katwijk aan Zee

Opnieuw een Dreamflow Sound Journey op deze bijzondere plek. UITVERKOCHT! Midden in de Katwijkse duinen is een bijzondere plek te vinden. Daar staat een Soefi Tempel, Universel Murad Hassil genaamd. Dit is een tempel van de Internationale Soefi Beweging in de duinen van Katwijk aan Zee, in de provincie Zuid-Holland. Het is een van de weinige tempels van het universeel soefisme in de wereld. Het gebouw werd ontworpen door de Nederlandse architect S.J. van Embden en men is in 1969 begonnen met de bouw.Wij vinden het geweldig om jou op deze bijzondere plek mee te nemen op een innerlijke Sound Journey. We zijn opnieuw uitgenodigd om een Dreamflow Sound Journey op deze bijzondere plek te spelen. De helende klanken van de Dreamflow Sound Journey nemen je mee op een innerlijke reis in verbinding met Al dat Is. Deze reis wordt het beste liggend ervaren maar als je moeilijk kunt liggen mag je uiteraard ook zitten. Een Sound Journey is zowel muzikaal als helend en brengt je naar de stilte die in jezelf is. Daarmee werkt het diep ontspannend. Klank is grenzeloos, gaat voorbij tijd en ruimte en weet de ziel rechtstreeks te beroeren. Laat de intuïtief en in het moment gespeelde klank en muziek het voertuig zijn om je te verbinden met Essentie en wees welkom in de tijdloze zone. Ook spelen de subtiele krachten van energiewerk en aroma-therapie een rol in onze Dreamflow Sound Journeys. De klanken waarvan je de resonanties zult voelen, worden intuïtief gespeeld. De instrumenten die je vergezellen op deze reis zijn didgeridoo en yiḏaki uit Australië, metalen klankschalen uit de Himalaya in Nepal en Noord-India, kristallen klankschalen uit Noord-Amerika, keelzang van de steppes in Tuva en Mongolië, Native American flutes & drums uit Noord-Amerika, fujara uit Slowakije, Chinese gongs en meer. Kom naar de Universel Murad Hassil en reis met ons mee in de Dreamflow om zelf het positieve, helende en diepe effect van onze klanken te ervaren. We heten je van harte welkom! Menno, Bianca en Jet   Praktisch Koop hieronder je ticketContact: info@hetiseral.nl telefoon 0621573105 (Menno)

€32,50

Smudgestick Maken

De Zonnegaard Appenseweg 7, Voorst, Gelderland

Workshop gegeven door Bianca Met de kruiden en wilde bloemen van hier Kom op deze middag, je eigen Smudgestick maken bij de Zonnegaard. De Zonnegaard is een kleinschalig biologisch-dynamisch landbouwbedrijf in Voorst waar de aarde met hart en ziel wordt bewerkt. Voor het maken van de smudgestick gebruiken we de bloemen en kruiden van hier, uit de pluktuin. Het basis-kruid dat we gebruiken is bijvoet, dit kruid is inheems en past daarom heel goed bij onze energie. Het wordt een ontspannen en leuke creatieve zomerworkshop. Wat is een smudgestick? Een smudgestick is een bundeltje bij elkaar gebonden bloemen en kruiden die je laat drogen en aansteekt om een ruimte, een voorwerp of een persoon energetisch te reinigen met rook. Smudgesticks zijn van oorsprong afkomstig van de Native Americans, zij werkten en werken vooral met witte salie. Maar ook bij onze verre voorouders, de Germanen en Kelten, werd het roken van kruiden gebruikt, altijd met kruiden van hier o.a. met bijvoet. Waar kan je een smudgestick voor gebruiken? Eigenlijk kom je in allerlei culturen en geloven het roken of verdampen van kruiden en bloemen tegen. Kijk maar naar bijvoorbeeld de katholieke kerk. Wierook en ook smudgesticks werden en worden gebruikt voor rituelen maar ook om ruimtes en personen energetisch te reinigen. En het is hartstikke leuk om er zelf eentje te maken, met jouw energie en met de kruiden die jij fijn vind en alles nog biologisch en lokaal ook! Ieder kruid heeft een eigenschap, dus wat heb je nodig in jouw stick? Je kunt zo je eigen sfeer in je ruimte creëren of je eigen ritueel neerzetten. Ook kun je het heel mooi gebruiken om intenties neer te zetten om zo je wensen en dromen kracht bij te zetten. Jouw bijdrage: €30,-Kinderen t/m 12 jaar doen (onder begeleiding van een deelnemende volwassene) mee voor €17,50Dit is inclusief al het materiaal, alle biologische bloemen, de kruiden, een handout, biologische kruidenthee en limonade. Tickets: Koop hieronder je ticket(s). Max. 10 volwassen deelnemers en 5 kinderen.Contact: bianca@hetiseral.nl telefoon 06 24383726

€30

The Art of Celebration – Verdiepingsjaar

De Veluwe Gelderland

Lughnasadh - Tweede bijeenkomst van het Verdiepingsjaar In dit verdiepingsjaar staan ‘The Eight Celebrations of the Year Cycle’ centraal. The Eight Celebrations zullen steeds duidelijker jouw ‘sacred journey markers’ op jouw pad door de seizoenen zijn. Deze vrij vertaald, acht seizoensfeesten van het Keltische jaarwiel, markeren de veranderingen van de seizoens-energieën en daarmee ook de veranderingen in jezelf. Door het vieren van deze natuurfeesten word je je meer bewust van natuurlijke processen en cycli. Je leert in dit jaar op een natuurlijke, spirituele en creatieve manier meer in contact te komen met de diepere lagen van de natuur en daardoor ook met de diepere lagen in jezelf. Door dit alles zal je gezonder en meer gefocust leven en krijgt je natuurlijke zelf meer de ruimte. Een groot voordeel hiervan is dat deze manier van leven een prima manier is om je immuunsysteem in balans te brengen zodat het z’n werk gewoon goed kan doen! Lees er alles over op deze pagina. Dit verdiepingsjaar wordt gegeven door Bianca. Daarnaast geven Menno, Henk Post en Bianca een aantal aanvullende specialties. Alle specialties zijn los te boeken, maar de deelnemers van The Art of Celebration krijgen de eerste kans.

Cursus Hőőmii – Mongoolse Keelzang en Boventoonzang

Aventurijn Voorsterweg 1, Loenen, Gelderland

Dit is los, vrij, speels en toch bouw je aan iets heel degelijks waar je voor de rest van je leven wat aan hebt. Bouw je stemkracht spelenderwijs op en leer je klanken met precisie te vormen. Opgedane vaardigheden dienen niet alleen nut als kunstvorm maar hebben zeker ook toegevoegde waarde in het dagelijkse bestaan. Hőőmii (Mongools voor keelzang) is een verzameling zangstijlen uit de bijzondere sjamanistisch/boeddhistische cultuur van een volk van herders en jagers. Wanneer je Hőőmii zingt, laat je solo schijnbaar twee of meer tonen tegelijk horen. Uit het ‘normale’ stemgeluid worden, door middel van verschillende technieken, de boventonen of juist de ondertonen versterkt. Het gevolg is een magisch geluid dat weet te verwonderen. Verdiep je in een bijzondere manier van het gebruik van de menselijke stem, en wel jouw eigen stem. Laat je erdoor betoveren en meevoeren op een reis door ruimte en tijd. We reizen samen naar de steppe van Mongolië en Tuva, niet fysiek maar wel in klank. In de klanken van Hőőmii zit een diepe verbinding met de natuur verscholen. Je hoeft geen zangervaring te hebben om goed met deze cursus mee te kunnen komen maar dat mag natuurlijk wel, het enige wat het van je vraagt is dat je je openstelt voor een nieuwe ervaring. Klik hier als je meer wilt lezen over Keelzang en Boventoonzang. Les 1: op zaterdag 3 september 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Les 2: op zaterdag 17 september 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Les 3: op zaterdag 1 oktober 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Les 4: op zaterdag 15 oktober 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Waar: bij Aventurijn, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland. Wil je meedoen? Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 15 deelnemers. Contact: menno@hetiseral.nl telefoon 06 21573105 (Menno) De getoonde prijs is voor vier lessen met steeds voldoende tijd ertussen om te kunnen integreren en oefenen, incl. oefenhandleiding.

€230

Dreamflow Sound Journey – Ashram in Loenen

Ashram Sada Shiva Dham Vrijenbergweg 60, Loenen, Gelderland

Dreamflow Sound Journey in de Babaji Ashram. De helende klanken van het Dreamflow Sound Journey nemen je mee op een innerlijke reis in verbinding met Al dat Is. Deze reis wordt het beste liggend ervaren maar als je moeilijk kunt liggen mag je uiteraard ook zitten. Een Sound Journey is zowel muzikaal als helend en werkt ook nog eens diep ontspannend. Klank is grenzeloos, gaat voorbij tijd en ruimte en weet de ziel rechtstreeks te beroeren. Laat de intuïtief en in het moment gespeelde klank en muziek het voertuig zijn om je te verbinden met je essentie en wees welkom in de tijdloze zone. Ook spelen de subtiele krachten van energiewerk en aroma-therapie een rol in het Dreamflow Sound Journey. De klanken waarvan je de resonanties zult voelen, worden intuïtief gespeeld. De instrumenten die je vergezellen op deze reis zijn didgeridoo uit Australië, metalen klankschalen uit Nepal en Noord-India, kristallen klankschalen uit Noord-Amerika, keelzang uit Tuva en Mongolië, Native American flutes & drums uit Noord-Amerika, fujara uit Slowakije, Chinese gong en meer. Kom naar de Babaji ashram en reis met ons mee in de Dreamflow om zelf het positieve, diepe effect van onze klanken te ervaren. Een Sound Journey is een ware boost voor je immuunsysteem! Het voelt een beetje als onze vaste plek, zo dichtbij huis. We spelen geregeld in de oude tempel van de Ashram Sada Shiva Dham in Loenen (Gld). Het is en blijft een prachtige en bijzondere spirituele plek in de bossen van de Veluwe.   We heten je van harte welkom!   Praktisch Koop hieronder je ticket, een deel van de opbrengst gaat naar de Babaji ashram.Contact: info@hetiseral.nl telefoon 0621573105 (Menno) Event location

€29,50

Cursus Hőőmii – Mongoolse Keelzang en Boventoonzang

Aventurijn Voorsterweg 1, Loenen, Gelderland

Dit is los, vrij, speels en toch bouw je aan iets heel degelijks waar je voor de rest van je leven wat aan hebt. Bouw je stemkracht spelenderwijs op en leer je klanken met precisie te vormen. Opgedane vaardigheden dienen niet alleen nut als kunstvorm maar hebben zeker ook toegevoegde waarde in het dagelijkse bestaan. Hőőmii (Mongools voor keelzang) is een verzameling zangstijlen uit de bijzondere sjamanistisch/boeddhistische cultuur van een volk van herders en jagers. Wanneer je Hőőmii zingt, laat je solo schijnbaar twee of meer tonen tegelijk horen. Uit het ‘normale’ stemgeluid worden, door middel van verschillende technieken, de boventonen of juist de ondertonen versterkt. Het gevolg is een magisch geluid dat weet te verwonderen. Verdiep je in een bijzondere manier van het gebruik van de menselijke stem, en wel jouw eigen stem. Laat je erdoor betoveren en meevoeren op een reis door ruimte en tijd. We reizen samen naar de steppe van Mongolië en Tuva, niet fysiek maar wel in klank. In de klanken van Hőőmii zit een diepe verbinding met de natuur verscholen. Je hoeft geen zangervaring te hebben om goed met deze cursus mee te kunnen komen maar dat mag natuurlijk wel, het enige wat het van je vraagt is dat je je openstelt voor een nieuwe ervaring. Klik hier als je meer wilt lezen over Keelzang en Boventoonzang. Les 1: op zaterdag 3 september 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Les 2: op zaterdag 17 september 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Les 3: op zaterdag 1 oktober 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Les 4: op zaterdag 15 oktober 2022 van 14:00 uur tot ±17:00 uur. Waar: bij Aventurijn, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland. Wil je meedoen? Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 15 deelnemers. Contact: menno@hetiseral.nl telefoon 06 21573105 (Menno) De getoonde prijs is voor vier lessen met steeds voldoende tijd ertussen om te kunnen integreren en oefenen, incl. oefenhandleiding.

€230

Boventoonzang & Mongoolse Keelzang

Aventurijn Voorsterweg 1, Loenen, Gelderland

Dagworkshop Frequentiewerk Expandeer je ervaring van jouw persoonlijke werkelijkheid. Ga mee op ontdekking en verken onontgonnen terrein in je eigen stem en bewustzijn. Je stem is het ‘meest eigen’ muziek- en klankinstrument wat er maar is. We gaan op ontdekking in de dimensies van de boven- en ondertonen van je stem. Een uitgebreide workshop van zes uren gegeven door Menno, inclusief biologische vegetarische lunch met lokale producten/ingrediënten gemaakt met veel aandacht door Miene.nl. - Klank- Muziek- Meditatie- Biologische lunch- Lichaamsbewustzijn- Multidimensionaliteit Wanneer: Op zaterdag 24 september 2022 van 11:00 uur tot ±17:00 uur,  €125,- incl. betekenisvolle biologische lunch. Wees welkom en ga mee op ontdekking. Waar: bij Aventurijn, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland.Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 13 deelnemers.De workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

€125