Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Herdersfluit

29 juni van 10:00 tot 16:00

€115

Op Pad met de Schaapskudde

Op pad met een fluitist, een herderin en tweehonderd schapen. Met onderweg een volledig verzorgde biologisch vegetarische lunch (i.g.v. regen lunchen we overdekt).

De Kudde

Je gaat samen met Menno op stap om herderin Daphne en haar Elspeter schaapskudde op de heide te ontmoeten. Daar vertelt de herderin Daphne over haar werk met de kudde op de heide en maakt Menno je wegwijs op de herdersfluit terwijl je bij de schapen bent.

De Herdersfluit

De herdersfluit is van origine een Slowaaks instrument uit de herderstraditie en heeft geen vingergaten. Een bamboe uitvoering is bij deze workshop inbegrepen. Tegen meerprijs is het mogelijk om op bestelling een upgrade te kopen. Je krijgt dan i.p.v de bamboe herdersfluit van Aziatische makelij, een herdersfluit van vlierhout gebouwd door een Slowaakse fluitbouwer bij deze workshop.

Deze fantastische, laagdrempelige boventoonfluit leent zich perfect om vanuit je gevoel en geheel intuïtief melodieën te vormen. Je leert de herdersfluit spelenderwijs bespelen terwijl je heerlijk geniet van de rust en de ruimte op de prachtige Veluwse heide. Je hoort het geblaat van de schapen en het getingel van de schapenbellen.

Even de aandacht

De schaapskudde bepaalt het wandeltempo. Omdat we niet alleen op de paden maar ook afstanden dwars door de hei zullen lopen, is het belangrijk om goed te kunnen lopen en om gepaste buitenkleding en schoenen te dragen. De workshop is toegankelijk vanaf 12 jaar oud. Ben je klein van stuk laat het dan even weten i.v.m. de lengte van de fluit.

 

Wanneer: Zaterdag 29 juni van 10:00 tot 16:00 uur.
Kosten: €115,- p.p. incl. bamboe herdersfluit t.w.v. €22,-, volledig verzorgde biologisch vegetarische lunch, koffie, thee of sap en wat lekkers.
Kosten incl. upgrade: €178,- p.p. incl. al het bovenstaande en daarbij een volwaardige herdersfluit van vlierhout t.w.v. €85,- i.p.v. de bamboe herdersfluit.
Locatie: Elspeter heide, de exacte locatie wordt later doorgegeven.
Info: Kijk ook op de Facebook pagina van de schaapskudde.
Andere datum: Er is ook een workshop op 20 juli.
Tickets: Koop hieronder je ticket, er zijn twee ticket-variaties, max. 15 deelnemers.
De tickets voor deze workshop zijn verkrijgbaar t/m 13 juni.

Locatie

De Veluwe
Gelderland Nederland + Google Maps

Organisatoren

Het is er al
Privé: Schaapskudde Elspeet/Vierhouten