Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Herdersfluit

20 juli 2019 van 13:00 tot 17:00

€55

Op Pad met de Schaapskudde

Op pad met een fluitist, een herderin en tweehonderd schapen. Met onderweg verse kruidenthee met een versnapering op de hei.

De Kudde

Je gaat samen met Menno op stap om herderin Daphne en haar Elspeter schaapskudde op de heide te ontmoeten. Daar vertelt de herderin Daphne over haar werk met de kudde op de heide en maakt Menno je wegwijs op de herdersfluit terwijl je bij de schapen bent.

De Herdersfluit

De herdersfluit is van origine een Slowaaks instrument uit de herderstraditie en heeft geen vingergaten. De bamboe uitvoering van deze fluit is bij deze workshop inbegrepen.

Deze fantastische, laagdrempelige boventoonfluit leent zich perfect om vanuit je gevoel en geheel intuïtief melodieën te vormen. Je leert de herdersfluit spelenderwijs bespelen terwijl je heerlijk geniet van de rust en de ruimte op de prachtige Veluwse heide. Je hoort het geblaat van de schapen en het getingel van de schapenbellen. Onderweg drinken we midden op de heide verse bloemen- en kruidenthee, gemaakt door Bianca, met een versnapering.

Even de aandacht

De schaapskudde bepaalt het wandeltempo. Omdat we niet alleen op de paden maar ook afstanden dwars door de hei zullen lopen, is het belangrijk om goed te kunnen lopen en om gepaste buitenkleding en schoenen te dragen. De workshop is toegankelijk vanaf 12 jaar oud. Ben je klein van stuk laat het dan even weten i.v.m. de lengte van de fluit.

De workshoptijden zullen bij een verwachte temperatuur van 25ºC of hoger verschoven worden naar: van 09:00 uur tot 13:00 uur. Ook zullen we het in dat geval wat rustiger aan doen en minder afstand afleggen. Zo houden we het leuk en gezond voor mens en dier. We hopen op je begrip.

Wanneer: Zaterdag 20 juli van 13:00 tot 17:00 uur.
Kosten: €55,- p.p. incl. bamboe herdersfluit t.w.v. €22,-, verse kruidenthee en wat lekkers.
Locatie: Elspeter heide, de exacte locatie wordt later doorgegeven.
Info: Kijk ook op de Facebook pagina van de schaapskudde.
Andere datum: Er is ook een workshop op 24 augustus.
Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 12 deelnemers.
De tickets voor deze workshop zijn verkrijgbaar t/m 17 juli.

Locatie

De Veluwe
Gelderland Nederland + Google Maps

Organisatoren

Het is er al
Het is er al