Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wild van Vilt

3 oktober 2020 van 10:00 tot 16:00

€99

Workshop Vachtvilten

Bij de authentieke schaapskooi in Elspeet gaan we vegetarische vachten vilten van de wol van de mooiste Veluwse Heideschapen van de Elspeter kudde. Dit doen we onder begeleiding van Bianca.

Praktisch:

We starten met koffie, thee en een lokale lekkernij. De lunch neem je zelf mee, wij zorgen voor drinken erbij. Als je samen met iemand één vacht wilt vilten kan dat. We vragen hier €15,- extra voor, als je dit wilt stuur ons dan nadat je je ticket hebt gekocht een mailtje hierover. De vachten zijn een natuur product, er kunnen dus bijvoorbeeld takjes, insecten of nog wat strootjes inzitten die de schapen met zich mee hebben gedragen. Natuurlijker en wilder kan het toch niet? 😉

 

 

 

 

 

 

Kleding en fysiek:

Wild van Vilt We gebruiken veel water en zeep, trek kleren en schoenen aan die daar tegen kunnen. Het werk is fysiek redelijk zwaar, doordat we wrijven rollen en duwen, daardoor is de workshop niet geschikt voor mensen die hierin beperkt zijn.

 

 

 

 

 

 

Wat is Vachtvilten?

Bij vachtvilten maak je van een afgeschoren vacht een wollen kleed, het wordt ook wel een vegetarische vacht genoemd. Door op de vacht veel te wrijven en te rollen, samen met water en zeep, maak je een vachtkleed, dit vachtkleed is zo groot als een schaap. De techniek leer je bij ons tijdens de workshop. Het mooie van dit proces is, dat het schaap gewoon nog in de kudde rondloopt.

Wanneer: Zaterdag 3 oktober van 10:00 tot 16:00 uur.
Kosten: €99,- p.p. een deel hiervan gaat naar de schaapskudde, incl. afgeschoren vacht, koffie, thee en een lokale lekkernij.
Locatie: Elspeter schaapskooi.
Info: Kijk ook op de Facebook pagina van de schaapskudde.
Tickets: Koop hieronder je ticket, min. 4 – max. 5 deelnemers.
De tickets voor deze workshop zijn verkrijgbaar t/m 29 september.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2020
Tijd:
10:00 tot 16:00
Kosten:
€99
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Schaapskooi Elspeet
Stakenbergweg 6
Elspeet, Gelderland 8075 RA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
‭06 2450 1130‬
Bekijk de site van Locatie