Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Van blad en wind; van aarde en regen

16 augustus tot 20 augustus

€250

Keltische Natuurweek

In de Haute Marne, regio Champagne in Noordoost-Frankrijk ligt Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf, cursuscentrum en Yoga Teacher opleidingslocatie. Een plek midden in de natuur waar je op je vakantie kunt zijn, cursussen kunt volgen, kennis kunt maken met andere denkbeelden en als vrijwilliger mee kunt werken. Een plek waar mooie ontmoetingen gewoon zijn. Op deze prachtige plek verzorgt Het is er al deze zomer een Keltische Natuurweek.

In deze belevingsweek maak je contact met het stukje aarde waarop we leven, ons stuk natuur. Spelenderwijs komen we steeds dieper, bewust in contact met de natuur. Hierbij gebruiken we het Keltische Wiel, een oeroud symbool, als leidraad. De symboliek van het Keltische Wiel omvat de elementen, de windrichtingen, uiteraard de vier seizoenen en de acht jaarfeesten. Kortom de kringloop van de natuur.

Het Keltische Wiel blijft altijd draaien, omwenteling na omwenteling, jaar na jaar. Je verbinden met dit wiel en het vieren van deze feesten, of je dat nu alleen doet of samen met andere mensen, maakt dat je je deel van het grotere geheel voelt. Bovendien stelt het je in staat om even helemaal in het moment, in het hier en nu aanwezig te zijn. Dit geeft je de gelegenheid om stil te staan bij wat je tot dan toe hebt bereikt en waar je naartoe wilt. Zo kun je de natuurlijke energie aanwenden voor jezelf, de mensen om je heen en onze prachtige planeet Aarde.

De Natuur en haar Spirit

Als we ons meer verbinden met ons lokale ecosysteem, met het stukje aarde waarop we leven komen we vanzelf meer in ons natuurlijke element. Je hoeft namelijk niet ver te reiken of ver te reizen om de natuur, de elementen en de bezieling, de Spirit hiervan te ervaren. Juist niet… Alles wat jij nodig hebt bevindt zich juist hier, vlakbij! Alles is er al. Het enige wat we hoeven te doen is ons wezenlijk verbinden, onze harten openen om ons met het grotere geheel te verbinden.

Een Tipje van de Sluier

In de Keltische Natuurweek leer je meer over het Keltische Wiel en haar acht jaarfeesten. We maken een krachtig gebruiksvoorwerp van materiaal wat we zelf in de natuur gevonden hebben. We vormen samen een Sacred Drumcircle. We maken contact met de Boom Spirits. We doen een ritueel rondom een heilig vuur en zo zijn er nog meer magische natuurbelevingen in deze week.

Sleutelwoorden voor deze belevingsweek zijn: wezenlijke natuurverbinding, elementen, magie, natuurlijke metaforen, creativiteit, natuurlijke ritmen, klanken en muziek.

Prijs: €250,- exclusief verblijfskosten.

 

Meer over de prachtige locatie.          Meer lezen over het Keltische Wiel.

 

Locatie

Centre Lothlorien
Domaine de Moiron
Foulain, Haute Marne 52800 Frankrijk
+ Google Maps
Telefoon:
+33 325 034086
Site:
https://centrelothlorien.com/

Organisator

Het is er al
E-mail:
info@hetiseral.nl
Site:
hetiseral.nl