Smudgestick Maken

Smudgestick Maken

Workshop gegeven door Bianca

Met de kruiden en wilde bloemen van hier

Kom op deze middag, je eigen Smudgestick maken bij de Zonnegaard. De Zonnegaard is een kleinschalig biologisch-dynamisch landbouwbedrijf in Voorst waar de aarde met hart en ziel wordt bewerkt. Voor het maken van de smudgestick gebruiken we de bloemen en kruiden van hier, uit de pluktuin. Het basis-kruid dat we gebruiken is bijvoet, dit kruid is inheems en past daarom heel goed bij onze energie. Het wordt een ontspannen en leuke creatieve zomerworkshop.

Wat is een smudgestick?

Een smudgestick is een bundeltje bij elkaar gebonden bloemen en kruiden die je laat drogen en aansteekt om een ruimte, een voorwerp of een persoon energetisch te reinigen met rook. Smudgesticks zijn van oorsprong afkomstig van de Native Americans, zij werkten en werken vooral met witte salie. Maar ook bij onze verre voorouders, de Germanen en Kelten, werd het roken van kruiden gebruikt, altijd met kruiden van hier o.a. met bijvoet.

Waar kan je een smudgestick voor gebruiken?

Eigenlijk kom je in allerlei culturen en geloven het roken of verdampen van kruiden en bloemen tegen. Kijk maar naar bijvoorbeeld de katholieke kerk. Wierook en ook smudgesticks werden en worden gebruikt voor rituelen maar ook om ruimtes en personen energetisch te reinigen. En het is hartstikke leuk om er zelf eentje te maken, met jouw energie en met de kruiden die jij fijn vind en alles nog biologisch en lokaal ook! Ieder kruid heeft een eigenschap, dus wat heb je nodig in jouw stick? Je kunt zo je eigen sfeer in je ruimte creëren of je eigen ritueel neerzetten. Ook kun je het heel mooi gebruiken om intenties neer te zetten om zo je wensen en dromen kracht bij te zetten.

Jouw bijdrage: €30,-
Kinderen t/m 12 jaar doen (onder begeleiding van een deelnemende volwassene) mee voor €17,50
Dit is inclusief al het materiaal, alle biologische bloemen, de kruiden, een handout, biologische kruidenthee en limonade.

Tickets: Koop hieronder je ticket(s). Max. 10 volwassen deelnemers en 5 kinderen.
Contact: bianca@hetiseral.nl telefoon 06 24383726

Organisator

Locatie

Info