Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smudgestick Maken

29 juli van 13:30 tot 16:00

€15

Kom je eigen Smudge-stick maken bij de Zonnegaard, een biologisch-dymnamisch landbouwbedrijf in Voorst waar de aarde met hart en ziel wordt bewerkt. Deze smudge-stick maken we met bloemen en kruiden van hier, uit de pluktuin. Het is niet moeilijk, het wordt een leuke, gezellige en creatieve middag.

Wat is een smudge-stick?

Een smudge-stick is een bundeltje bij elkaar gebonden bloemen en kruiden die je laat drogen en aansteekt om te roken. Smudge-sticks zijn van oorsprong afkomstig van de Native Americans, zij werkten en werken vooral met witte salie. Maar ook bij onze verre voorouders, de Germanen en Kelten, werd het roken van kruiden gebruikt, altijd met kruiden van hier.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Eigenlijk kom je in allerlei culturen en geloven het roken of verdampen van kruiden en bloemen tegen. Kijk maar naar bijvoorbeeld de katholieke kerk. Wierook en ook smudge-sticks werden en worden gebruikt voor rituelen maar ook om ruimtes en personen energetisch te reinigen. En het is hartstikke leuk om er zelf eentje te maken, met jouw energie en met de kruiden die jij fijn vind en alles nog biologisch en lokaal ook! Ieder kruid heeft een eigenschap, dus wat heb je nodig in jouw stick? Je kunt zo je eigen sfeer in je ruimte creëren of je eigen ritueel neerzetten. Ook kun je het heel mooi gebruiken om intenties neer te zetten om zo je wensen en dromen kracht bij te zetten.

Welke kruiden gaan er in een smudge-stick tijdens deze workshop?

Je kunt tijdens deze workshop als basis de bijvoet oogsten, bijvoet heeft dezelfde werking als witte salie, maar witte salie is niet inheems en bijvoet is dat wel. Daarnaast kun je verschillende bloemen en kruiden aan je stick toevoegen die hier op ‘t erf te vinden zijn. Doe je mee? Kinderen zijn ook van harte welkom!

Jouw bijdrage: €15,- kinderen t/m 12 jaar mogen meedoen voor €7,50
Dit is inclusief materiaal zoals de biologische bloemen en kruiden, touw, incl. biologische kruidenthee en limonade.
Opgave door het sturen van een mailtje naar bianca@hetiseral.nl
Maximaal 15 deelnemers aan deze heerlijke buitenworkshop.

Gegevens

Datum:
29 juli
Tijd:
13:30 tot 16:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Zonnegaard
Appenseweg 7
Voorst, Gelderland 7383 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 230 337 19
Website:
https://www.dezonnegaard.nl/

Organisator

Het is er al
E-mail:
info@hetiseral.nl
Website:
hetiseral.nl