Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smudgestick Maken

21 juli van 13:00 tot 16:00

€25

Met de kruiden en wilde bloemen van hier.

Kom je eigen Smudgestick maken bij de Zonnegaard, een biologisch-dymnamisch landbouwbedrijf in Voorst waar de aarde met hart en ziel wordt bewerkt. Deze smudgestick maken we met bloemen en kruiden van hier, uit de pluktuin. Het is niet moeilijk, het wordt een leuke creatieve buitenworkshop.

Wat is een smudgestick?

Een smudgestick is een bundeltje bij elkaar gebonden bloemen en kruiden die je laat drogen en aansteekt om een ruimte, een voorwerp of een persoon energetisch te reinigen met rook. Smudgesticks zijn van oorsprong afkomstig van de Native Americans, zij werkten en werken vooral met witte salie. Maar ook bij onze verre voorouders, de Germanen en Kelten, werd het roken van kruiden gebruikt, altijd met kruiden van hier.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Eigenlijk kom je in allerlei culturen en geloven het roken of verdampen van kruiden en bloemen tegen. Kijk maar naar bijvoorbeeld de katholieke kerk. Wierook en ook smudgesticks werden en worden gebruikt voor rituelen maar ook om ruimtes en personen energetisch te reinigen. En het is hartstikke leuk om er zelf eentje te maken, met jouw energie en met de kruiden die jij fijn vind en alles nog biologisch en lokaal ook! Ieder kruid heeft een eigenschap, dus wat heb je nodig in jouw stick? Je kunt zo je eigen sfeer in je ruimte creëren of je eigen ritueel neerzetten. Ook kun je het heel mooi gebruiken om intenties neer te zetten om zo je wensen en dromen kracht bij te zetten.

Welke kruiden gaan er in een smudgestick tijdens deze workshop?

Er is een bepaald basis kruid voor jouw smudgestick, verder kun je verschillende bloemen en kruiden aan je stick toevoegen die hier op ‘t erf te vinden zijn.

Jouw bijdrage: €25,- kinderen t/m 12 jaar doen mee voor €15,-
Dit is inclusief al het materiaal, de alle bloemen, de kruiden, een handout, biologische kruidenthee en limonade.

Geef je op door het sturen van een mailtje naar bianca@hetiseral.nl
Maximaal 15 deelnemers.

Gegevens

Datum:
21 juli
Tijd:
13:00 tot 16:00
Kosten:
€25
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://hetiseral.nl/

Locatie

De Zonnegaard
Appenseweg 7
Voorst, Gelderland 7383 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 230 337 19
Site:
https://www.dezonnegaard.nl/

Organisator

Het is er al
E-mail:
info@hetiseral.nl
Site:
hetiseral.nl