Cursus Hőőmii – Mongoolse Keelzang en Boventoonzang

Cursus Hőőmii – Mongoolse Keelzang en Boventoonzang

Dit is los, vrij, speels en toch bouw je aan iets heel degelijks waar je voor de rest van je leven wat aan hebt. Bouw je stemkracht spelenderwijs op en leer je klanken met precisie te vormen. Opgedane vaardigheden dienen niet alleen nut als kunstvorm maar hebben zeker ook toegevoegde waarde in het dagelijkse bestaan.

Hőőmii (Mongools voor keelzang) is een verzameling zangstijlen uit de bijzondere sjamanistisch/boeddhistische cultuur van een volk van herders en jagers. Wanneer je Hőőmii zingt, laat je solo schijnbaar twee of meer tonen tegelijk horen. Uit het ‘normale’ stemgeluid worden, door middel van verschillende technieken, de boventonen of juist de ondertonen versterkt. Het gevolg is een magisch geluid dat weet te verwonderen.

Verdiep je in een bijzondere manier van het gebruik van de menselijke stem, en wel jouw eigen stem. Laat je erdoor betoveren en meevoeren op een reis door ruimte en tijd. We reizen samen naar de steppe van Mongolië en Tuva, niet fysiek maar wel in klank. In de klanken van Hőőmii ligt een diepe verbinding met de natuur verscholen. Je hoeft geen zangervaring te hebben om goed met deze cursus mee te kunnen komen maar dat mag natuurlijk wel, het enige wat het van je vraagt is dat je je openstelt voor een nieuwe ervaring.

Klik hier als je meer wilt lezen over Keelzang en Boventoonzang.

  • Les 1: op zaterdag 1 april 2023 van 14:00 uur tot ±17:00 uur
  • Les 2: op zaterdag 22 april 2023 van 14:00 uur tot ±17:00 uur
  • Les 3: op zaterdag 6 mei 2023 van 14:00 uur tot ±17:00 uur
  • Les 4: op zaterdag 20 mei 2023 van 14:00 uur tot ±17:00 uur

Waar: bij Aventurijn – Avontuurlijk Onderwijs, Voorsterweg 1, 7371 GA, Loenen, Gelderland.

Wil je meedoen?
Tickets: Koop hieronder je ticket, max. 12 deelnemers.
Contact: menno@hetiseral.nl telefoon 06 21573105 (Menno)

Organisator

Locatie

Info