Blog artikel

In Verbinding een groot Verlangen

by | dec 5, 2021 | Creativiteit, Inspiratie, Yurt | 0 comments

De introductietekst van onze website, slaat de spijker op z’n kop

“Wees welkom!

In verbinding leven we de eenheid die we werkelijk zijn. Afgescheidenheid is een illusie. Het is belangrijk om je te verbinden met jezelf, met onze mede-aardbewoners, de dierenwereld, het plantenrijk, het mineralenrijk, en het ongeziene.”

Onze hele website en dus ook deze tekst, is uit ons hart geschreven en we heten iedereen dan ook van harte welkom.

De wereld gaat er anders uit zien. Er verandert enorm veel in zeer korte tijd, soms is het bijna niet bij te houden. Ervaar jij dat ook zo? Menno en ik maakten lang geleden andere keuzes, nu zijn er steeds meer mensen op ons pad die vragen hoe doe je dat, die stappen zetten vanuit je zielsverlangen? Of hoe leven jullie..?

Het begint met andere keuzes maken, ook al zijn het niet altijd de juiste, en wat is juist? Van keuzes maken leer je. Goed en fout bestaat niet! Niet kiezen is ook een keuze, maar dan moet je ook niet zeuren en het niet kiezen volledig accepteren. 😉
Om als een soort voorlopers in de voortschrijdende tijd te leven is niet altijd makkelijk geweest, maar we maakten de keuzes vanuit ons hart, we konden en wilden niet anders. Om je een voorbeeld te geven, biologisch en zoveel mogelijk lokaal eten is een topprioriteit voor ons.  De tv is al decennia niet meer in ons huishouden aanwezig. Wat een zegen..! Vooral nu, en we blijven echt wel op de hoogte wat er allemaal gebeurt. We verkochten ons huis, weg met die dure belachelijke hypotheek. Over wat er in de huizenmarkt gebeurt, zal ik het verder maar niet hebben.

Een gezond immuunsysteem, de natuur van hier en vrijheid.

Door de gemaakte keuzes hebben wij het financieel niet altijd makkelijk gehad. Maar als er (bijna) geen geld was, hadden we altijd zo onze prioriteiten… Gezondheid en zorg voor het ecosysteem zijn beide een belangrijk goed. Zo bleven wij te allen tijde biologisch (en zoveel mogelijk lokaal) eten en we bleven tijd maken voor onze prachtige en helende natuur. We bleven zoveel mogelijk doen wat ons vreugde gaf. Wij vinden het belangrijk om goed voor de aarde en voor onszelf te zorgen. We doen er alles aan om een gezond immuunsysteem te behouden, dat doen we graag op natuurlijke wijze. Ons eten komt zoveel mogelijk van dichtbij en we leven met de seizoenen. Ook vermijden we zoveel mogelijk de grote commerciële supermarkten. We kopen spullen die duurzaam zijn of tweedehands. Al dat produceren is niet gezond, dat vraagt zoveel van onze prachtige planeet aarde. Dat moet echt stoppen en dat kunnen wij, begin bij jezelf en pas dan kan het anders worden. Kijk eens naar alles wat je bezit… Heb je dat nou écht allemaal nodig?

We hebben heel klein gewoond, de bedoeling was, tijdelijk, tijdelijk werd iets langer. We hadden een yurt, een yurt heeft ruimte nodig, dus wat doe je, als je geen dure hypotheek meer wilt en kunt betalen en je yurt in de achtertuin kunt zetten? Precies dan ga je op zoek naar een plek waar de yurt wél kan staan. We kwamen bij anderen op ‘t erf, dat vraagt om (vele) aanpassingen. Gaandeweg ontdekte wij, dat dat voor ons niet bleek te werken. Hierdoor waren we niet meer zo vrij als dat we waren en dat blokkeert in de energie, hoe belangrijk de yurt ook was, want het is en blijft bijzonder, besloten we er toch afstand van te nemen. De yurt stond voor ons symbool voor meer vrijheid, maar dat gaf het ons uiteindelijk niet meer. Nu we in een eenvoudig maar heerlijk huis aan de rand van Eerbeek wonen zijn we vrijer, voelen we ons echt thuis in ons eigen huis. Kunnen we heerlijk onszelf zijn en verder gaan op pad door het leven. Ach die wens van dat boerderijtje blijft, al hebben we van heel dichtbij ook heel goed gezien hoeveel werk daarbij komt kijken. Dan toch maar met andere delen, zo’n plek? Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. We zijn immers met z’n allen op weg naar een nieuwe werkelijkheid.

Wanneer ga jij het anders doen?

Soms kiest het leven of de natuur (en dus niet de regering) ook voor jou… Er kwam afgelopen jaar, in februari, een allesverwoestende brand in ons leven. Maar was dat nou wel zo verwoestend? Of was het juist bevrijdend? Het oude dient eerst volledig te worden losgelaten alvorens er ruimt is om het nieuwe toe te laten. Ook al is het soms spannend of eng om iets ten eerste los te laten, zonder dat je weet waar het heen gaat, toch is het niet erg, want loslaten geeft ruimte. Het nieuwe kan pas gemanifesteerd worden als er ruimte is. Kijk maar hoe de natuur dat doet, die vallende blaadjes bijvoorbeeld, hoe zacht en moeiteloos dat proces gaat. Dat gebeurt gewoon! En dan in de lente, kan er weer nieuw blad ontkiemen en groeien. Zo werkt het ook bij ons! Het was bijzonder om tijdens de brand ook een enorme vrijheid te mogen voelen in mijzelf, al was er ook pijn natuurlijk, maar de brand heeft ook veel nieuwe deuren geopend. Een nieuw begin is geboren. Ik heb het intense voorgevoel dat de brand die we 13 februari 2021 mochten ervaren één van de vele grote voorbodes is op het collectieve transformatieproces van de mensheid. Er zijn uiteraard vele ‘voorlopers’ in deze bijzondere tijd en dat is maar goed ook en keihard nodig.

Leef je verlangen!

Ik voel in mijn hele wezen dat wat wij (en velen met ons) al heel lang verlangen, er gewoon is… Ik wordt daar keer op keer zo blij van! Vanmorgen vroeg was dit in de natuur ook weer zo enorm sterk voelbaar. We zijn creatieve wezens, we zijn hier om te creëren zo ook onze eigen nieuwe werkelijkheid. Wat geef jij de aandacht? Dat wat jij de aandacht geeft zal groeien in jouw werkelijkheid. Vertrouwen, focus, vastberadenheid en saamhorigheid zijn bijvoorbeeld al vier belangrijke sleutels.

Uiteraard zijn er ook momenten dat ook ik het even niet meer weet… Want er gebeurt nogal wat in deze tijd! Gelukkig weet ik mezelf dan toch ook weer (snel) op te pakken door te reflecteren met mijn lieve man Menno, te mediteren, te zingen, te dansen, te delen met vrienden, de natuur in te gaan en contact te maken met de natuur en Spirit.

En rustig… en diep… te ademen…

En als jij het even niet meer weet, mediteer dan, wees stil, maak verbinding met de bron en luister naar je hart… Moge het jou ook inspireren. Je hart weet het antwoord en je hoofd zal volgen. Mits jij de keuze maakt.

Open de deur naar dat nieuwe begin en wees die verandering. We willen toch een andere werkelijkheid? Laten we het dan ook samen creëeren!

Weet ook dat iedereen een eigen taak heeft in deze wereld. Zo zijn wij de ‘verbinders’ al jaren staat op mijn visitekaartje: ‘In Natuurlijke Verbinding’. En er zijn gelukkig ook vredige demonstranten, daar voelen Menno en ik zelf dan weer weinig voor, althans we bevinden ons niet op die barricades, maar soms zijn we in onszelf zowel verbinders als vredige demonstranten. Het is allemaal onze samenleving.

Houd vertrouwen, ga er helemaal voor en verwacht het onverwachte… ♥️

Menno, wederom bedankt het het redigeren van mijn artikel!