Lente Equinox

BY IN Uncategorized NO COMMENTS YET

Tijdens de Lente-Equinox, staat de zon loodrecht boven de evenaar, wat voor het noordelijk halfrond het begin van de lente betekent.
De Lente Equinox (Alban Eilir of Ostara): Is een zonnefeest wat rond 21 maart wordt gevierd. Soms vraag je je na de diepe stilte van de winter af of de lente echt wel weer terug zal komen? Laat ik je een kort oud verhaaltje vertellen. De godin van de lente slaapt in de winter. Even, tijdens Imbolc, roert zij zich maar tijdens de lente equinox wordt ze pas écht weer wakker. De lente godin heet Ostara, zij is de Germaanse godin van de dageraad, de dageraad is gekoppeld aan de lente. De lente is nu duidelijk zichtbaar aan het worden in onze mooie natuur, de vlier, de brandnetel, de berk en vele andere kruiden, planten en bomen zoeken het licht op en komen naar buiten. Alles ruikt ook anders als je in de natuur bent. De winter maakt plaats voor de lente. Het nieuwe begin is er!! Eigenlijk is het tijd voor een feestje.

Ostara, godin van de dageraad

 

Tijdens de Lente Equinox zijn de dag en de nacht even lang. Het is de dag waarop de natuur haar balans opmaakt en ook wij zullen deze dag de balans in onszelf gaan opmaken. Mits je het natuurlijke ritme volgt. Het is nu de tijd om te kijken naar jezelf, waar wil ik mee verder en wat laat ik achter me? Je kunt nu eenmaal niet al je dromen en ideeën daadwerkelijk vormgeven, in de natuur komen ook niet alle zaadjes uit. Op dit moment van het jaar zijn de krachten van licht en donker in evenwicht maar het licht wordt steeds sterker en zal haar hoogtepunt over een kwartaal, tijdens de zomerzonnewende, bereiken. Maak gebruik van de energie zoals die er nu is, volg het natuurlijke ritme (weer).

Vragen die bij de energie van de lente passen zijn:
Waar ga ik mee verder en wat laat ik los?
Wat kan ik eraan doen om mijn eigen ideeën (de zaadjes van nu) effectief vorm te geven in de toekomst (de oogst van morgen)?

We wensen je een een inspirerende lente toe, pluk de dag en vertrouw op de oogst van morgen…

De oogst van morgen

So, what do you think ?